Design and Build

Design and Build brede school De Fliert, Twello

mei 2016
september 2017
3428 m²
In opdracht van:
Stg. Accommodatiebedrijf Voorst
In samenwerking met:
Kristinsson Architecten

De nieuwe Design & Build brede school De Fliert biedt ruimte aan 3 basisscholen; KBS de Kleine Wereld, CBS De Oase en OBS de Hietweide. Daarnaast is er ook een BSO en een peuteropvang gevestigd in het gebouw

De brede school De Fliert heeft een oppervlakte circa 3.400 m² BVO.

DUURZAAMHEID

De onderwijsinstellingen hadden de ambitie om een duurzame school te betreden. Om die reden is het gebouw energieneutraal geworden, waarbij de verwarming en de koeling doormiddel van vloerverwarming met een bodemenergiesysteem tot stand komt waarmee alle ruimten per vertrek regelbaar zijn. Het benodigde elektrische vermogen wordt opgewekt middels zonnepanelen. Het gebouw kent geen gasaansluiting en voldoet reeds aan de toekomstige eisen van het Bouwbesluit 2020. Het gebouw kent twee luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning middels warmtewielen. 

Verder zijn de sanitaire installaties, een brandblusinstallatie, gebouwbeheersystemen (GBS), LED verlichting (deels geschakeld via het GBS en deels gedimd doormiddel van lichtsensoren – daglichtregeling), aanwezigheidsdetectie en zonweringbesturing via het GBS regelbaar. Hiermee valt de nieuwbouw brede school De Fliert in Twello onder frisse scholen klasse A. 

De school heeft een energielabel A++++ en heeft een EPG berekening van -15 negatief.

 

Bekijk hier het artikel 'Feestelijke handeling nieuwe brede school De Fliert in Twello!'