Koning Willem-Alexander opent Koningsspelen in de brede school De Fliert Twello

Gepubliceerd op 20 april 2018

Koning Willem-Alexander opent Koningsspelen in de brede school De Fliert Twello

Koninklijk bezoek aan de energieneutrale en gasloze brede school De Fliert in Twello die vorig jaar door ons werd opgeleverd! Koning Willem-Alexander opende vandaag, na het Koningsontbijt samen met ruim 500 kinderen van de school, de zesde editie van de Koningsspelen.

 

In een interview met het NOS Jeugdjournaal benadrukte de koning het belang van een goed ontbijt en samen sporten. Zelf was hij in zijn kindertijd ook graag buiten, vertelde de koning. “We waren altijd aan het buitenspelen in het bos om kattenkwaad uit te halen, want er was minder televisie en social media.” 

Dit jaar doen ruim 1,2 miljoen leerlingen van meer dan 6000 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag. De boodschap aan kinderen en ouders is dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk zijn voor de gezondheid. 

Bekijk ook de uitzending van het NOS Jeugdjournaal.

DE FLIERT

De Design & Build brede school De Fliert biedt onderdak aan 3 basisscholen: KBS de Kleine Wereld, CBS De Oase en OBS de Hietweide. Daarnaast is er ook een BSO en een peuteropvang gevestigd in het gebouw. 

Met het bijzondere ontwerp van kristinsson bv heeft De Fliert zich gevormd tot een inspirerende locatie die ervoor zorgt dat de kinderen op een fijne manier kunnen leren en spelen. Daarnaast is de school ook gasloos en energieneutraal wat zorgt voor een erg duurzame leeromgeving. 

Bekijk hieronder een filmpje over De Fliert in Twello.