Centrada 42 appartementen Lelystad

april 2020
april 2021
2240 m²
In opdracht van:
Centrada
In samenwerking met:
INBO Architecten

NIEUWBOUW 42 APPARTEMENTEN VOOR CENTRADA

De appartementen zijn gebouwd ter vervanging van de twee verouderde woongebouwen die in 2019 gesloopt zijn. De technische staat, energieprestatie en functionele indeling waren reden voor Centrada om te kiezen voor nieuwbouw. De gebouwen met twee keer negen appartementen voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. 

 

Centrada en de gemeente hebben de handen inéén geslagen en besloten om ook de openbare ruimte van de twee hofjes te vernieuwen. Het ontwerp hiervoor is eerder gepresenteerd op een bijeenkomst voor de buurt. Opmerkingen van omwonenden zijn waar mogelijk verwerkt in het definitieve ontwerp.

Twee aantrekkelijke woongebouwen

De 42 appartementen zijn verdeeld over twee eigentijdse woongebouwen van vier verdiepingen. Samen met de gemeente en de architect is een aantrekkelijk plan ontwikkeld. De gebouwen zijn ontworpen met respect voor de cultuurhistorische waarde van het gebied. Hierdoor sluiten ze mooi aan bij de al bestaande bouw binnen de wijk. De appartementen hebben één of twee slaapkamers. Beide woongebouwen zijn voorzien van een lift en zijn uitermate geschikt voor een brede doelgroep.

 

Alle appartementen zijn gasloos en hebben energielabel A. Op het dak van de twee woongebouwen liggen zonnepanelen en alle woningen zijn voorzien van een warmtepomp in combinatie met een warmteterugwininstallatie.

Daarnaast zijn beide woongebouwen voorzien van een lift en gezamenlijke fietsenberging.

Sleuteloverdacht nieuwe bewoners Blokkerhoek/Muiderzand

20 april 2021

Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft onlangs de 42 nieuwbouw appartementen opgeleverd aan Centrada. Dinsdag 20 april ontvingen de bewoners van het woongebouw 'Blokkerhoek' de sleutel van hun nieuwe woning.

De 29-jarige Chandni Lachman (foto) is een van de nieuwe bewoners van het woongebouw Blokkerhoek. Na 8 jaar ingeschreven te zijn als woningzoekende ging zij een jaar geleden actief op zoek naar een leuke plek voor zichzelf. En dat is gelukt! “Ik verheug me er zo op om mijn appartement lekker in te gaan richten. Er echt mijn eigen plekje van te gaan maken”, vertelt ze enthousiast. 

 

De 42 appartementen zijn verdeeld over twee eigentijdse woongebouwen van vier verdiepingen. Alle appartementen zijn gasloos en hebben energielabel A. Op 4 mei a.s. vindt de sleuteloverdracht plaats met de bewoners van het woongebouw Muiderzand.

 

Eerste paal

1 mei 2020

Op 1 mei gingen de eerste boorpalen de grond in. De sociale huurwoningen komen in de hofjes Blokkerhoek en Muiderzand in de Zuiderzeewijk. De nieuwe gebouwen vervangen twee verouderde woongebouwen die in 2019 gesloopt zijn op deze locatie. De appartementen hebben één of twee slaapkamers.

Beide woongebouwen krijgen een lift en zijn uitermate geschikt voor een brede doelgroep.

Contractondertekening

11 december 2019

Woningcorporatie Centrada heeft in Lelystad een woningbezit van ca. 8600 woningen. Elk jaar wordt dit uitgebreid met ongeveer 160 nieuw te bouwen woningen en appartementen. Bouwgroep Dijkstra Draisma helpt als ketenpartner om deze nieuwbouw te realiseren. 

v.l.n.r. Dirk Overwijk, Ronald Gouwerok en Biense Dijkstra
v.l.n.r. Dirk Overwijk, Ronald Gouwerok en Biense Dijkstra

Woensdag 11 december was de ondertekening van het contract voor de bouw van 42 appartementen aan de Blokkerhoek/het Muiderzand. Bouwgroep Dijkstra stuurt zowel het ontwerp- als het uitvoeringsproces aan. Voor het ontwerp wordt samengewerkt met Inbo architecten