Centrada 42 appartementen Lelystad

april 2020
februari 2021
Lelystad
In opdracht van:
Woningcorporatie Centrada
In samenwerking met:
INBO Architecten

De appartementen worden gebouwd ter vervanging van de twee verouderde woongebouwen die eerder dit jaar gesloopt zijn. 

De technische staat, energieprestatie en functionele indeling waren reden voor Centrada om de oude woongebouwen te slopen.

De gebouwen met twee keer negen appartementen voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. 

De 42 appartementen worden verdeeld over twee eigentijdse woongebouwen van vier verdiepingen. Samen met de gemeente en de architect is een aantrekkelijk plan ontwikkeld. De gebouwen zijn ontworpen met respect voor de cultuurhistorische waarde van het gebied. Hierdoor sluiten ze mooi aan bij de al bestaande bouw binnen de wijk.

De appartementen hebben één of twee slaapkamers. Beide woongebouwen krijgen een lift en zijn uitermate geschikt voor een brede doelgroep.

impressie

Woningcorporatie Centrada heeft in Lelystad een woningbezit van ca. 8600 woningen. Elk jaar wordt dit uitgebreid met ongeveer 160 nieuw te bouwen woningen en appartementen. Bouwgroep Dijkstra Draisma helpt als ketenpartner om deze nieuwbouw te realiseren. 

v.l.n.r. Dirk Overwijk, Ronald Gouwerok en Biense Dijkstra
v.l.n.r. Dirk Overwijk, Ronald Gouwerok en Biense Dijkstra

Woensdag 11 december was de ondertekening van het contract voor de bouw van 42 appartementen aan de Blokkerhoek/het Muiderzand. Bouwgroep Dijkstra stuurt zowel het ontwerp- als het uitvoeringsproces aan. Voor het ontwerp wordt samengewerkt met Inbo architecten. 

Eerste paal

Eerste paal op 1 mei

Op 1 mei gingen de eerste boorpalen de grond in. De sociale huurwoningen komen in de hofjes Blokkerhoek en Muiderzand in de Zuiderzeewijk. De nieuwe gebouwen vervangen twee verouderde woongebouwen die in 2019 gesloopt zijn op deze locatie. De appartementen hebben één of twee slaapkamers. Beide woongebouwen krijgen een lift en zijn uitermate geschikt voor een brede doelgroep.

Begin 2021 is de oplevering gepland.