Start bouw appartementen in Lelystad voor Centrada

Gepubliceerd op 07 mei 2020

Start bouw appartementen in Lelystad voor Centrada

Eerste paal

In opdracht van Centrada is Bouwgroep Dijkstra Draisma gestart met de bouw van 42 appartementen in Lelystad. De sociale huurwoningen komen in de hofjes Blokkerhoek en Muiderzand in de Zuiderzeewijk. 

 

De 42 appartementen worden verdeeld over twee eigentijdse woongebouwen van vier verdiepingen. Samen met de gemeente en de architect is een aantrekkelijk plan ontwikkeld. De gebouwen zijn ontworpen met respect voor de cultuurhistorische waarde van het gebied. Hierdoor sluiten ze mooi aan bij de al bestaande bouw binnen de wijk. De nieuwe gebouwen vervangen de twee verouderde woongebouwen die in 2019 op deze locatie zijn gesloopt.

 

De appartementen hebben één of twee slaapkamers. Beide woongebouwen krijgen een lift en zijn uitermate geschikt voor een brede doelgroep.

Ondertekening contract

In december 2019 werd het contract getekend voor de bouw. Woningcorporatie Centrada heeft in Lelystad een woningbezit van ca. 8600 woningen. Elk jaar wordt dit uitgebreid met ongeveer 160 nieuw te bouwen woningen en appartementen. Bouwgroep Dijkstra Draisma helpt als ketenpartner om deze nieuwbouw te realiseren. 

 

Voor de bouw stuurt Bouwgroep Dijkstra zowel het ontwerp- als het uitvoeringsproces aan. Voor het ontwerp wordt samengewerkt met Inbo architecten. 

Ondertekening