Nieuwbouw

60 appartementen bij De Burcht, Hoogezand

april 2019
juni 2020
In opdracht van:
Stichting ZINN
In samenwerking met:
Team4 Architecten

Naast ZINN-locatie De Burcht in Hoogezand bouwen we nu maar liefst 60 nieuwe 2-kamerappartementen voor ouderen. De woontoren wordt maar liefst acht etages hoog. De Burcht betreft reeds 40 woningen die beschikken over intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging, maar ZINN merkt dat er nog steeds onvoldoende woonruimte is met de voorzieningen van een zorgcentrum. De nieuwe woontoren moet hier verandering in brengen.

ZORG DICHTBIJ

De bewoners van de 60 nieuwe appartementen kunnen straks zelfstandig en beschermd wonen in een veilige omgeving met de zorg en allerlei andere faciliteiten dichtbij. Zo kunnen ze in De Burcht gezellig een praatje maken met de andere bewoners en genieten van een lekkere maaltijd in het restaurant. De Burcht heeft daarnaast een biljart, kapper, pedicure, winkel, bibliotheek en een behandelcentrum van ergo- en fysiotherapie waar ook fitness onder begeleiding mogelijk is.
 
In het nieuwe woongebouw komen op de begane grond vier appartementen. Op de zeven etages daarboven komen per etage acht appartementen. Hans Kuipers, die namens ZINN betrokken is bij het bouwproject, zegt: “We bouwen in de eerste plaats voor mensen, die wel enige zorg wensen. Sommigen zullen alleen een indicatie voor thuiszorg hebben, anderen misschien voor intensieve zorg.”

Tekenmoment

TEKENMOMENT

Op 7 september 2018 heeft Biense Dijkstra samen met Wil Koopmans van ZINN het plan voor Hoogezand ondertekend. Net als Wil en Biense zijn we erg blij dat er alweer een intentie is om samen te werken met ZINN.

Vergelijkbare projecten