Symbolische sleuteloverdracht tijdens oplevering ZINN-locatie de Veste in Hoogezand

Gepubliceerd op 10 juli 2020

Symbolische sleuteloverdracht tijdens oplevering ZINN-locatie de Veste in Hoogezand

In opdracht van stichting ZINN hebben wij vandaag woon-zorgcomplex De Veste succesvol en volgens planning opgeleverd. In mei 2019 sloeg zorgorganisatie ZINN de eerste paal van de moderne woontoren De Veste in Hoogezand. Nu, een jaar later is De Veste door Bouwgroep Dijkstra Draisma aan ZINN opgeleverd.

 

Op 10 juli overhandigde Biense Dijkstra symbolisch de sleutel aan Carry de Niet, bestuurder van ZINN. De komende tijd kunnen de bewoners hun intrek nemen in hun nieuwe appartement. 

Duurzame en aardbevingsbestendige woontoren

In De Veste bevinden zich 58 zorg- en huurappartementen. De bewoners beschikken ieder over een eigen tweekamerappartement met balkon of terras. Het aardbevingsbestendige appartementencomplex van zeven verdiepingen hoog biedt een plek voor ouderen met een indicatie voor lichte tot intensieve zorg.

 

De moderne woontoren is toekomstbestendig en duurzaam gebouwd, het gebouw is volledig gasloos. Voor zowel de verwarming als koeling wordt gebruikt gemaakt van een warmtepomp.

Daarnaast zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst.

 

Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft de appartementen volledig gestoffeerd opgeleverd. Naast de bouw van de woontoren heeft Bouwgroep Dijkstra Draisma ook de terreininrichting verzorgd.

1
Biense Dijkstra
Biense Dijkstra
De Veste
Biense Dijsktra
1

Naastgelegen faciliteiten

Woontoren de Veste maakt dankbaar gebruik van de faciliteiten van de naastgelegen ZINN-locatie De Burcht.  Een restaurant, minisupermarkt, kapsalon en fysiotherapie zijn vlakbij. Ook vinden hier ontmoetingen en activiteiten plaats. Bovendien staat vanuit De Burcht een team van (para)medici, zoals een specialist ouderengeneeskunde en mobiele tandarts, paraat voor de nieuwe bewoners van De Veste.