Nieuwbouw

58 appartementen De Veste, Hoogezand

april 2019
juli 2020
5926 m²
In opdracht van:
Stichting ZINN
In samenwerking met:
Team 4 Architecten

Nieuwbouw woontoren de Veste

Naast ZINN-locatie De Burcht in Hoogezand hebben we een woontoren gebouwd met 58 nieuwe tweekamperappartementen. De appartementen hebben een oppervlakte van ca. 70m2. Alle appartementen zijn uitgerust met een eigen terras of balkon met schuifpui. De nieuwe locatie biedt plek voor ouderen met een indicatie voor lichte tot intensieve zorg. De woontoren is acht bouwlagen hoog. 

 

Het naastgelegen woon-zorgcomplex De Burcht betreft reeds 40 woningen die beschikken over intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging, maar ZINN merkte dat er nog steeds onvoldoende woonruimte beschikbaar is met de juiste voorzieningen. De nieuwe woontoren De Veste brengt hier verandering in.

Duurzaam en aardbevingsbestendig

Wooncomfort staat voorop in de Veste. Dit wooncomfort wordt deels verkregen doordat het appartementencomplex duurzaam gebouwd is. Het nieuwe gebouw is volledig gasloos. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst.

Daarnaast is De Veste voorzien van een warmtepomp. Deze zorgt ervoor dat het gebouw zowel verwarmd als gekoeld wordt. 

 

De woontoren is aardbevingsbestendig gebouwd conform de richtlijn NPR 9998. 

Dijkstra Draisma heeft het gebouw volledig gestoffeerd opgeleverd. Naast de bouw van de woontoren hebben wij ook de terreininrichting verzorgd. 

1
2
Zorg dichtbij

De bewoners van de 58 nieuwe moderne zorg- en huurappartementen kunnen vanaf heden zelfstandig en beschermd wonen in een veilige omgeving met de zorg en allerlei andere faciliteiten dichtbij. Zo kunnen ze in De Burcht gezellig een praatje maken met de andere bewoners en genieten van een lekkere maaltijd in het restaurant. De Burcht heeft daarnaast een biljart, kapper, pedicure, winkel, bibliotheek en een behandelcentrum van ergo- en fysiotherapie waar ook fitness onder begeleiding mogelijk is.
 
In het nieuwe woongebouw bevinden zich op de begane grond twee appartementen. Op de zeven etages daarboven komen per etage acht appartementen. Hans Kuipers, die namens ZINN betrokken is bij het bouwproject, zegt: “We bouwen in de eerste plaats voor mensen, die wel enige zorg wensen. Sommigen zullen alleen een indicatie voor thuiszorg hebben, anderen misschien voor intensieve zorg.”

1
2
3

Symbolische sleuteloverdracht

10 juli 2020

Op 10 juli overhandigde Biense Dijkstra symbolisch de sleutel aan Carry de Niet, bestuurder van ZINN.

De komende tijd kunnen de bewoners hun intrek nemen in hun nieuwe appartement. 

Contractondertekening

7 september 2018

Op 7 september 2018 heeft Biense Dijkstra samen met Wil Koopmans van ZINN het plan voor Hoogezand ondertekend. Net als Wil en Biense zijn we erg blij dat er alweer een intentie is om samen te werken met ZINN.

1
2