Design and Build

27 woningen, Drachten

februari 2015
september 2015
In opdracht van:
Stichting Accolade, Heerenveen
In samenwerking met:
Inbo Architecten, Heerenveen

In de wijk Noordoost heeft een grootschalige wijkvernieuwing plaats gevonden. Aan de Leeuwerikstraat heeft Accolade 18 woningen uit de jaren ’50 gesloopt. Deze woningen hebben plaats gemaakt voor 27 nieuwe huurwoningen in drie verschillende woningtypen. 

Accolade verhuurt aan de Leeuwerikstraat en de Kievitstraat de 27 sociale huurwoningen in drie verschillende woningtypes. Er zijn dertien compacte woningen met twee slaapkamers gebouwd. Daarnaast zijn er veertien woningen met drie slaapkamers. Vier hiervan hebben bovendien een bergzolder. De woningen zijn bedoeld voor één- of tweepersoonshuishoudens en kleine gezinnen. 

DESIGN AND BUILD

Voorheen was de bouwer alleen verantwoordelijk voor een goed lopend bouwproces. Tegenwoordig wordt de expertise van een bouwer ook gevraagd bij het ontwikkelen en beheren van gebouwen. Dit resulteert in een Design and Build contract. Het voordeel van Design & Build is dat alle partijen, van opdrachtgever tot architect, mét elkaar werken en niet naast of na elkaar. Zo wordt ook bij dit project op integrale wijze samengewerkt aan een oplossing binnen het overeen gekomen budget, de deadline en het hoge kwaliteitsniveau.

 

Lees het persbericht van 8 juli 2014 over de contractondertekening.