Nieuwbouw huurwoningen in de wijk NoordOost in Drachten

Gepubliceerd op 08 juli 2014

Nieuwbouw huurwoningen in de wijk NoordOost in Drachten

Maandag 7 juli hebben Jeriça Hartholt en Klaas Groenveld, beide directeur van Accolade, en Biense Dijkstra, algemeen directeur van Bouwgroep Dijkstra Draisma, het Design & Build contract voor nieuwe huurwoningen in Drachten ondertekend. Het project van 27 sociale huurwoningen aan de Leeuwerik- en Kievitstraat in Drachten ligt van planuitwerking tot en met de oplevering in handen van de bouwgroep. Naar verwachting wordt in januari 2015 gestart met de bouw.

WIJKVERNIEUWING IN NOORDOOST

In de wijk NoordOost vindt een grootschalige wijkvernieuwing plaats. Aan de Leeuwerikstraat sloopt Accolade 18 woningen uit de jaren ’50. Deze woningen maken plaats voor 27 nieuwe huurwoningen in drie verschillende woningtypen.

DESIGN AND BUILD

Voorheen was de bouwer alleen verantwoordelijk voor een goed lopend bouwproces. Tegenwoordig wordt de expertise van een bouwer ook gevraagd bij het ontwikkelen en beheren van gebouwen. Dit resulteert in een Design & Build contract. Het voordeel van Design & Build is dat alle partijen, van opdrachtgever tot architect, mét elkaar werken en niet naast of na elkaar. Zo wordt ook bij dit project op integrale wijze samengewerkt aan een oplossing binnen het overeen gekomen budget, de deadline en het hoge kwaliteitsniveau.

NIEUWE WONINGEN VOOR DE VERHUUR EN VERKOOP

Accolade verhuurt aan de Leeuwerikstraat en de Kievitstraat de 27 sociale huurwoningen in drie verschillende woningtypes. Er worden dertien compacte woningen met twee slaapkamers gebouwd. Daarnaast komen er veertien woningen met drie slaapkamers. Vier hiervan hebben bovendien een bergzolder. De woningen zijn bedoeld voor één- of tweepersoonshuishoudens en kleine gezinnen. 

OP DE FOTO:

Ondertekening van het Design & Build contract door Jeriça Hartholt en Klaas Groenveld, beide directeur van Accolade, en - in het midden - Biense Dijkstra algemeen directeur van Bouwgroep Dijkstra Draisma.

 

Bekijk voor meer informatie over de woningen in ons portfolio