Vervroegde oplevering voor het Tabor College Oscar Romero in Hoorn

Gepubliceerd op 16 september 2020

Vervroegde oplevering voor het Tabor College Oscar Romero in Hoorn

Vorig jaar zomer zijn we in opdracht van Stichting Onderwijs Huisvesting Hoorn gestart met de renovatie en uitbreiding van het Tabor College Oscar Romero in Hoorn. Er is getekend voor de overdracht van deze geheel vernieuwde en verduurzaamde school. In aanwezigheid van Arnoud Lansdaal (Tabor College), Jan Heijboer (opdrachtgever SOHH) en onze projectleider Harm Jan de Vries werd de handtekening onder de opleveringspapieren gezet.

Tabor College Oscar Romero Hoorn

Tabor College Oscar Romero Hoorn

Tijdens de werkzaamheden was de school tot aan de uitbraak van het coronavirus nog gewoon in gebruik. Dankzij een uitgekiende planning en de verhuizing van de huidige brugklassers zouden de school activiteiten gefaseerd doorgaan. Toen bleek dat de leerlingen niet meer op school zouden komen maar thuis hun lessen gingen volgen kon het aantal fases al snel gereduceerd worden.  

In een stroomversnelling

Het Oscar Romero College gaf ons het groene licht en hun volledige medewerking om volop te profiteren van de afwezigheid van leerlingen. Hierdoor kwamen de werkzaamheden in een stroomversnelling. Nog vóór de herfstvakantie hebben we de gehele ver- en nieuwbouw van het Oscar Romero College opgeleverd. Dit alles zo’n drie maanden eerder dan gepland.

Titel
Ingang

Duurzaam

Het vernieuwde Oscar Romero college heeft niet alleen een nieuw uiterlijk en een nieuwe entree gekregen maar ook een verbeterd binnenklimaat en duurzame ledverlichting. Daarnaast hebben een deel van de gevels opnieuw bekleed en waar nodig de wanden geïsoleerd. De installatiewerkzaamheden waren in handen van Installatiebedrijf Rutgers, (W-installaties) en HIG Heerhugowaard (E-installaties). 

Gymzalen
Gymzalen

Nieuwe gymzalen

Sport vormt een belangrijk onderdeel van het onderwijs op de Oscar Romero school. Naast de renovatie van het huidige gebouw is de school daarom uitgebreid met drie nieuwe gymzalen; één gymzaal beneden en een dubbele gymzaal boven. In totaal bestaat het project uit 10.200 m2 verbouw en 2.100 m2 nieuwbouw.

Samenwerking

Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd in Bouwteam. Buro Anderz verzorgde de bouwbegeleiding en het ontwerp kwam van Bureau Bos architecten. “Het was een ontzettend mooie samenwerking tussen ons en de school” verteld projectleider Harm Jan de Vries. “Het Oscar Romero heeft ons alle ruimte gegeven om onze gang te gaan, wat weer resulteerde in een versnelde oplevering. Zo zie je maar weer wat men in een goed werkend bouwteam voor elkaar kan betekenen, alle lof voor de school en onze bouwers!”