Tekenmoment nieuwbouw gemeentewerf en grondstoffencentrum Roden voor Gemeente Noordenveld

Gepubliceerd op 08 juni 2022

Tekenmoment nieuwbouw gemeentewerf en grondstoffencentrum Roden voor Gemeente Noordenveld

Op woensdag 8 juni om 15.00 uur zetten wethouder Kirsten Ipema en directeur Biense Dijkstra van Bouwgroep Dijkstra Draisma hun handtekening onder de bouwovereenkomst voor de nieuwe gemeentewerf en het nieuwe grondstoffencentrum aan de Ekkelkamp in Roden. De bouw van het nieuwe complex zal naar verwachting dit najaar van start gaan. Oplevering staat gepland in de loop van 2023. Bij de ondertekening overhandigde wethouder Ipema een deur met kozijn aan Biense Dijkstra met het verzoek om deze een mooie plek te geven in de circulaire gemeentewerf.

Kirsten Ipema en Biense Dijkstra
Kirsten Ipema en Biense Dijkstra

duurzaamheid en circulariteit staan centraal

Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD) werd eind oktober 2021 gekozen als bouwpartner voor dit project. In het ontwerp van BGDD gaat veel aandacht uit naar architectuur, verkeer, duurzaamheid, circulariteit en gebruikswaarde. Met het oog op duurzaamheid en circulariteit zullen in de nieuwbouw materialen worden gebruikt die al eerder op een andere plek zijn gebruikt. Nadat de handtekeningen zijn gezet, zal wethouder Ipema een van die bouwmaterialen overhandigen aan directeur Dijkstra van BGDD.

 

In het ontwerp zijn vier deelgebieden opgenomen: de gemeentewerf met stalling en werkplaatsen voor het wagenpark, het werfterrein met onder meer de voorzieningen voor de gladheidsbestrijding, het brengstation voor inwoners (grondstoffencentrum) en een parkeerterrein voor de medewerkers.

Het ontwerp

Het afvalbrengstation is ontworpen als een compact, flexibel en aanpasbaar gebouw. Dit mede dankzij toepassing van het Modulo-systeem als basis. De onderdelen van het Modulo-systeem, de zogenaamde U-elementen, kunnen in hun geheel losgekoppeld worden en verplaatst. Hiermee beschikt gemeente Noordenveld straks over een uniek en zeer flexibel systeem.

 

Het project bestaat uit vier onderdelen:

  • De gemeentewerf met een kantoor, stalling en werkplaatsen voor het wagenpark.
  • Het werfterrein met onder meer de voorzieningen voor de gladheidsbestrijding.
  • Het brengstation voor inwoners en een parkeerterrein voor de medewerkers.
  • Daarnaast komt er een voorsorteercentrum waarbij materialen die een tweede kans verdienen apart kunnen worden gelegd.

Meer nieuws

Nieuws Gepubliceerd op 28 september 2022 Verbouwing gemeentehuis Dokkum gestart!
Nieuws Gepubliceerd op 05 augustus 2022 "Biobased of biobeest" Bouwblog Biense Dijkstra