Startsein voor sloop en bouw sporthal De Koel

Gepubliceerd op 31 januari 2024

Startsein voor sloop en bouw sporthal De Koel

Op woensdag 31 januari gaven wethouder Ankie van Tongeren en Dirk Jan de Rouwe van BGDD het startsein voor de sloop en nieuwbouw van sporthal De Koel in Borger. Een feestelijk moment dat werd gevierd met kinderen van verschillende basisscholen uit het dorp.

Voor de realisatie van de nieuwe sporthal moet eerst de oude sporthal gedemonteerd worden. Hierbij worden zoveel mogelijk onderdelen hergebruikt voor het nieuwe sportcomplex. Denk hierbij aan de oude sportvloer als wand in de kantine of de gangen. Ook bij het toepassen van nieuwe materialen houden we rekening met de herkomst van de materialen en hun impact op het milieu. De sporthal wordt all-electric, met de ambitie om een energieneutraal sportcomplex te realiseren. 

Het team dat de duurzame en multifunctionele sporthal gaat bouwen bestaat, naast BGDD, uit: AGS ArchitectsIv-BouwNoorman, DRS installatietechniek en Ingenieursburo Meijer & Joustra

Volwaardig sportcomplex

In opdracht van de gemeente Borger-Odoorn realiseren wij sporthal de Koel in Borger. Het complex bestaat uit een volwaardige sportzaal die voldoet aan de eisen van het NOC*NSF. Door toepassing van flexibele scheidingswanden is de zaal op te delen in drie zaaldelen. De uitschuifbare tribunes bestaan ook uit drie delen. Verder bestaat de sporthal uit een horeca gedeelte met keuken en kantine, een multifunctionele ruimte en zes kleedkamers.

 

De hoofdentree ligt op de eerste verdieping. Alle gebruikers en toeschouwers komen hierdoor langs of door de kantine. Om de sporthal voor iedereen toegankelijk de houden is het gebouw voorzien van een lift.