Oplevering 116 sociale huurwoningen in Amsterdam Nieuw-West feestelijk gevierd

Gepubliceerd op 29 september 2022

Oplevering 116 sociale huurwoningen in Amsterdam Nieuw-West feestelijk gevierd

Opdrachtgever Stadgenoot vierde de oplevering van de 116 appartementen in Nieuw-West Amsterdam met een uitbundig buurtfeest. 'New Beginnings' is het startsein voor de stedelijke vernieuwing van de Rousseaubuurt in Slotermeer. Het nieuwe woongebouw aan de Diderotstraat-Descartesstraat bestaat uit 104 jongerenwoningen (waaronder twintig ‘meidenwoningen’) en twaalf reguliere sociale huurwoningen. 

Met de bouw van New Beginnings werd vorig jaar het startschot gegeven voor de stedelijke vernieuwing van de Rousseaubuurt in Slotermeer. Het gebouw is inmiddels opgeleverd en wordt sinds kort bewoond. Tijdens het buurtfeest werd er uitgebreid stilgestaan bij deze mijlpaal. Onder de aanwezigen waren onder meer Anne Wilbers (bestuursvoorzitter Stadgenoot), Reinier van Dantzig (wethouder Woningbouw en Stedelijke Ontwikkeling), Fatimzahra Baba (oprichter House of Besma) en Emre Ünver (stadsdeelvoorzitter Nieuw-West).

Ontmoetingstafel

Tijdens het buurtfeest was er van alles te doen voor (buurt)bewoners en kinderen. Zo was er muziek en waren er lekkere hapjes. Ook was er een springkussen en werd er geschminkt. Tijdens de officiële programma gingen (buurt)bewoners in een talkshowsetting met elkaar in gesprek. Vervolgens overhandigde Anne Wilbers – samen met Reinier van Dantzig, Emre Ünver en Fatimzahra Baba – een cadeau aan de bewoners van New Beginnings: een ontmoetingstafel in de gemeenschappelijke tuin. Deze tafel geeft hen de mogelijkheid om medebewoners te ontmoeten en beter te leren kennen.

Anne Wilbers, Fatimzahra Baba, Emre Ünver (stadsdeelvoorzitter Nieuw-West) en Reinier van Dantzig (foto: Marcel Israel Fotografie).
Anne Wilbers, Fatimzahra Baba, Emre Ünver (stadsdeelvoorzitter Nieuw-West) en Reinier van Dantzig (foto: Marcel Israel Fotografie).

Groen, duurzaam en rainproof

New Beginnings is neergezet door Bouwgroep Dijkstra Draisma. De woningen liggen aan een groen hof dat dient als gemeenschappelijke buitenruimte voor de woningen op de verschillende verdiepingen. De driekamerwoningen op de begane grond hebben een eigen tuin. Het gebouw heeft vier woonlagen, zonnepanelen, is rainproof en natuurinclusief. Dat zorgt voor een gezondere leefomgeving, betere klimaatbuffers en meer biodiversiteit. Rondom het gebouw zijn ook infiltratiekratten geplaatst en in de gevels zitten nestkasten voor vleermuizen en vogels.