Nieuwbouw

Design & Build 116 appartementen Diderotstraat, Amsterdam

juni 2021
juli 2022
6306 m²
In opdracht van:
Woningcorporatie Stadgenoot
In samenwerking met:
Temp.architecture.urbanism

Nieuwbouw 116 appartementen Diderotstraat, Amsterdam

Aan de Diderotstraat in stadsdeel Amsterdam Nieuw-West realiseren wij 116 sociale huurwoningen voor woningcorporatie Stadgenoot. Het nieuwe gebouw heeft vier woonlagen met in totaal 18 driekamerwoningen en 98 jongerenwoningen.

Het Diderotblok bevindt zich aan de Descartesstraat en de Diderotstraat.

 

Het voormalige bedrijfsverzamelgebouw is in 1957 gebouwd. Het Diderotblok is helaas sterk verouderd en de kosten voor renovatie zijn hoog. Bovendien is er behoefte aan meer woningen. Daarom heeft woningcorporatie Stadgenoot er voor gekozen om het verouderde blok de slopen en op dezelfde locatie nieuw te bouwen.

Het ontwerp

Het ontwerp, gemaakt door Temp Architecture, kent twee typen woningen; een twee kamer woning van ca 36m2 en een drie kamer woning van ca. 76m2.

Het gebouw heeft een openbare buitenkant, waaraan alle adressen liggen, en een private binnenkant. Het ontwerp van het bouwblok wordt verder volledig in BIM uitgewerkt tot op werktekeningenniveau.

 

De woningen zullen dan naar alle verwachting medio 2022 worden opgeleverd.

 

Start bouw Diderotstraat

14 juni 2021

Op maandag 14 juni zijn de eerste boorpalen de grond in gegaan aan de Diderotstraat. Woensdag 23 juni vindt het officiële startmoment plaats. Hiermee wordt het startschot gegeven voor de nieuwbouw van 116 sociale huurwoningen voor woningcorporatie Stadgenoot.