Inmetselen verhalenkist Kindcentrum Ten Boer

Gepubliceerd op 23 juni 2020

Inmetselen verhalenkist Kindcentrum Ten Boer

In opdracht van de gemeente Groningen bouwen wij in Ten Boer een kindcentrum. Het kindcentrum biedt straks de ruimte aan de scholen OBS De Huifkar, CBS De Fontein en kinderopvang Kids2b. Ook het sociaal team WIJ ten Boer (voormalig De Deel) krijgt een spreekruimte in het gebouw.

belofte tijdens start van de bouw

Tijdens de starthandeling voor de bouw van het nieuwe Kindcentrum in Ten Boer hebben onze bouwers beloofd een metalen kist met verhalen in te metselen. Afgelopen week kreeg Richard Alkema, uitvoerder bij Bouwgroep Dijkstra Draisma, de grote kist aangeboden van de toekomstige leerlingen met daarin de wensen van de kinderen op papier.

Schatkist onder de trap

Onder toezicht van de directeuren van de scholen, kinderopvang Kids2B en de gemeente mochten de kinderen de goedgevulde kist een plekje geven onder de trapopgang. De kinderen hopen onder andere op een mooie, gezellige school en dat deze maar lang mag blijven staan.

Jaren later, bij de opgraving van de kist, zal hun schat en het tijdsbeeld zichtbaar worden. Samen hebben ze de plek vakkundig afgesloten.

Geplande oplevering

Naar verwachting wordt het nieuwe gasloze en aardbevingsbestendige Kindcentrum in oktober van dit jaar opgeleverd. Het nieuwe Kindcentrum is gasloos en levert, door plaatsing van onder andere zonnepanelen en lucht-water warmtepompen, een positieve bijdrage aan de duurzame toekomst.

 

Kijk voor meer informatie over dit project in ons portfolio via de onderstaande knop.