Haarlems project De Entree: oplevering 188 woningen met modern en traditioneel metselwerk

Gepubliceerd op 05 februari 2020

Haarlems project De Entree: oplevering 188 woningen met modern en traditioneel metselwerk

Eén miljoen bakstenen, vijftien soorten gevelstenen en zeven kleuren specie zorgen voor een afwisselend en bijzonder aanzicht van De Entree.

Oplevering van 188 woningen Haarlem
Oplevering van 188 woningen Haarlem

Oplevering

De aantrekkelijke stad Haarlem is in de wijk “de Entree” vele woningen rijker. De 188 woningen zijn opgeleverd aan Ontwikkelingsmaatschappij 023. De woningen bestaan uit 49 eengezinswoningen en 139 appartementen. In twee jaar tijd is er een unieke wijk ontstaan met veel bijzondere details en een hoog afwerkingsniveau. De woningen zullen door de ontwikkelingsmaatschappij worden verhuurd in de vrije en sociale huursector.

 

Op de foto staan v.l.n.r.: Reinier de Geus (MVGM), Henri van Ingen (SPF/Senior Opzichter bij BBC Bouwmanagement B.V.) Herman van Wijk (Senior projectmanager Bouwgroep Dijkstra Draisma), Peter van Rhenen (namens de ontwikkelaar), Jeroen Knoester (SPF), Rik Siebers (Directievoerder BBA), Jan van Es (Toezichthouder BBA), Dirk Jan de Rouwe (Directie Bouwgroep Dijkstra Draisma), Geer Karman (Projectontwikkelaar AM vastgoed), Jurrien Lindhorst (SPF), Chris van Bekkum (SPF).

Uitstraling nieuwe wijk

Het bouwproject leverden wij turnkey op. We werkten aan dit project samen met twee architecten; Inbo en Heren 5 architecten. De uitstraling is afwisselend, uniek en heeft bijzondere effecten. Het metselwerk bestaat uit veel afwisselende stenen, met veel verschillende metselwerkverbanden en - verspringingen. Er is gedetailleerd vakwerk aan te pas gekomen waar we erg trots op zijn. Er zijn één miljoen bakstenen gebruikt, vijftien soorten gevelstenen en zeven kleuren specie om de woontorens en woningen te bouwen.

Entree
Tunnelbouw

Tunnelbouw

Voor de appartementen pasten we tunnelbouw toe. Tunnelbouw is een methodiek om wanden en vloeren in één (beton)stort te realiseren met behulp van een stalen kist (stalen wanden en stalen vloerbekisting). De bekisting wordt voorzien van o.a. sparingen, installaties en wapening. Na verharding van de beton (ca. één dag) wordt de stalen tunnel uit het bouwblok getrokken met een special kraan. De tunnel wordt daarna op een andere plek gezet voor de volgende (beton) stort. 

Verlichting bij De Entree

Op de hoek staat de hoogste toren (met de gele steen), deze is vanaf vele punten zichtbaar bij binnenkomst in Haarlem. De toren heeft veel details in het metselwerk waardoor het een echte eyecatcher is geworden. Van het toelopen van breed naar smal omhoog tot de sierlijke punten op het dak. Er is ook goed nagedacht over de belichting van het gebouw, het is een fraaie verlichte hoek geworden waarmee het meteen duidelijk is dat je de wijk De Entree binnenkomt.

verlichting
Wijk groen

Rondom de wijk

De woningen hebben zonnepanelen waarmee elektriciteit wordt opgewekt. De daken van de woontorens liggen vol met deze zonnepanelen en ook op de woningen zijn panelen geplaatst.

 

Ook is er veel aandacht besteed aan de inrichting van het binnenterrein, waar zowel ruimte is voor parkeren als recreatie- en groenvoorzieningen.

 

Een schitterend project die we na ruim twee jaar bouwen mochten opleveren. We zijn heel tevreden op het resultaat en wensen de nieuwe bewoners veel plezier in hun nieuwe woning.