Aftrap bouw 44 huurappartementen voor Woonwaard in Alkmaar

Gepubliceerd op 11 juni 2020

Aftrap bouw 44 huurappartementen voor Woonwaard in Alkmaar

Impressie

Eerste paal geboord in Alkmaar

Aan de Spieghelstraat in Alkmaar ontwikkelt Woonwaard een appartementencomplex met 44 sociale huurappartementen. Bouwgroep Dijkstra Draisma realiseert het gebouw van vier bouwlagen. Veertig appartementen krijgen drie kamers en worden ongeveer 65m2, daarnaast komen er vier eenkamerstudio's van 30m2. Op eigen terrein worden 42 parkeerplaatsen aangelegd.

 

Donderdag 11 juni werd door wethouder Paul Verbruggen de eerste paal geboord. 

Circulair bouwen

Er zijn ambities voor het toepassen van milieuvriendelijke materialen en het beperken van CO2-uitstoot, water- en energiegebruik. Voor de eerste keer doet Woonwaard ervaring op met circulair bouwen. Dit houdt in dat de producten die tijdens de bouw worden gebruikt, kunnen worden hergebruikt in een nieuw product of als grondstof kunnen dienen.

 

Het beton dat gebruikt wordt, bestaat voor de helft uit gerecycled materiaal. Daardoor hoeven er veel minder nieuwe grondstoffen gebruikt te worden.

Impressie
Impressie

De galerij wordt van hout in plaats van beton. Het isolatiemateriaal voor de gevels bestaat uit cellulose (oude kranten) en het water om het toilet door te spoelen is geen kraanwater, maar opgevangen regenwater. Het regenwater wordt niet via het riool afgevoerd, maar infiltreert in de bodem. Ook de keukens worden gemaakt van hergebruikt materiaal.

 

Op het dak worden zonnepanelen geplaatst en dit appartementencomplex wordt aangesloten op het warmtenet van HVC.

 

Meer lezen over dit project? Neem dan een kijkje in ons portfolio.