Nieuwbouw, Design & Build

44 appartementen Spieghelbuurt, Alkmaar

juni 2020
juli 2021
In opdracht van:
Woonwaard

Onlangs zijn we gestart met het bouwen van 44 duurzame huurappartementen aan de Spieghelstraat in Alkmaar.

Het betreft een Design & Build opgave waar wij verantwoordelijk zijn voor zowel het ontwerp als realisatie. 

 

Het appartementencomplex bestaat uit vier bouwlagen met lift. De 40 driekamer appartementen hebben een omvang van ongeveer 65m2. De overige vier eenkamer studio's zijn ca. 30m2 groot. Op eigen binnen terrein worden 42 parkeerplaatsen aangelegd. 

 

AANGESLOTEN OP HET WARMTENET

Het appartementencomplex wordt bijna energieneutraal en wordt niet aangesloten op het gasnet. Door middel van zonnepanelen wordt energie opgewekt om zo de appartementen te voorzien van elektriciteit.

De appartementen worden aangesloten op het warmtenet van HVC. Het warmtenetwerk van HVC is ruim 30 kilometer lang en ligt in Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk. Inmiddels zijn ruim 6000 woningen en bedrijven aangesloten op het warmtenet. In 2017 is het warmtenet in Alkmaar zelfs uitgeroepen tot het duurzaamste netwerk van Nederland.

impressie

Circulair bouwen

Voor de bouw zijn ambities opgesteld voor het toepassen van milieuvriendelijke materialen en het beperken van CO2 uitstoot, water- en energiegebruik. Hierbij spelen circulariteit en Cradle to Cradle (C2C) een grote rol. Dit houdt in dat de producten die tijdens de bouw worden gebruikt, kunnen worden hergebruikt in een nieuw product of als grondstof kunnen dienen.

 

Het isolatiemateriaal van de gevels bestaat bijvoorbeeld uit gerecycled materiaal en de toiletten worden doorgespoeld met regenwater. Ook de dakbedekking heeft een langere levensduur en kan weer hergebruikt worden. Het (new horizon) beton wat toegepast wordt tijdens de bouw is gerecycled beton.

De mens voorop

Het comfort en de gezondheid van de mens staat hoog in het vaandel bij dit project. De mens staat voorop. Het gebouw en de omgeving leveren een actieve bijdrage aan het creëren van een gezonde en veilige leefomgeving voor de (toekomstige) bewoners.

 

Met de woningen aan de Spieghelstraat wil Woonwaard tegemoetkomen aan het woningtekort in Alkmaar. In heel Nederland groeit de woningnood en de regio Alkmaar is er geen uitzondering op. De woningmarkt rond Alkmaar is de laatste tien jaar niet zo krap geweest.

November 2020: de 2de verdieping vloer is gestort, nog 2 verdiepingen te gaan.
November 2020: de 2de verdieping vloer is gestort, nog 2 verdiepingen te gaan.
2
3

Starthandeling

Juni 2020

Op donderdag 11 juni is het startsein gegeven voor de nieuwbouw van de 44 appartementen aan de Spieghelstraat. De starthandeling werd verricht door wethouder Paul Verbruggen van de gemeente Alkmaar. De eerste van 120 boorpalen is daarmee de grond in gegaan.

Lees hier het volledige nieuwsbericht.

 

 

starthandeling
starthandeling 2