Julianalaan By IMAZZO 15 (1)

Welkom op deze pagina!

Hier vindt u informatie met betrekking tot de woningverbetering van 270 woningen aan de Julianalaan en de Breitnerstraat in Leeuwarden. In opdracht van woningcorporatie Elkien heeft Bouwgroep Dijkstra deze woningen duurzaam verbeterd. Het betreft de volgende adressen:

 

  1. Julianalaan 44 t/m 70D
  2. Julianalaan 72 t/m 114D
  3. Julianalaan 116 t/m 138D
  4. Breitnerstraat 2 t/m 24C
  5. Breitnerstraat 26 t/m 52C

 

De woning is klaar voor de toekomst: de woning is goed geïsoleerd, heeft duurzame installaties en wekt zelf energie op met zonnepanelen. Wonen in een energiezuinige woning is waarschijnlijk anders dan u gewend bent. Omdat de woning goed geïsoleerd is, gaat er weinig warmte verloren, blijft de temperatuur in de woning constant en verbruikt u zo weinig mogelijk energie voor verwarming. Een voorwaarde is dat u de woning op de juiste manier gebruikt, zoals hier beschreven. Deze informatie staat tevens in de woonhandleiding deel 1 en 2, welke in de meterkast hangt.

 

De woning is aangesloten op een collectief verwarmingssysteem. Hoe het verwarmingssysteem precies werkt, leest u verderop. Bouwgroep Dijkstra Draisma is verantwoordelijk de werking van het verwarmingssysteem, dus eventuele storingen aan het systeem kunt u rechtstreeks melden bij Bouwgroep Dijkstra Draisma via:

 

Telefoonnummer: 088 – 040 54 55.

E-mailadres: vragenovermijnhuis@bgdd.nl

 

Voor vragen, defecten en klein onderhoud aan de keuken, douche en toilet kunt u contact opnemen met Elkien via:

 

Telefoonnummer:  (0513) - 63 57 35

E-mailadres:  klantenservice@elkien.nl

 

Calamiteiten zoals een gesprongen waterleiding, glasschade e.d. kunt u buiten kantoortijden ook melden via bovenstaand telefoonnummer van Elkien. U wordt dan automatisch doorverbonden met de meldkamer.

1024x574

1. Algemeen

De woning bevat zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde kunststof kozijnen met driedubbele beglazing. De ramen zijn draai/kiep ramen en draaien of kiepen naar binnen open. In het gladde gedeelte, direct naast het glas, mag niet geboord worden om raamdecoratie op te hangen. In de omlijsting van het kozijn mag wel geboord worden om raamdecoratie op te hangen.

 

De badkamer, keuken en toilet zijn vernieuwd. In deze ruimtes is een speciale coating aangebracht op de wanden. In de badkamer en de toilet is tevens een nieuw plafond geplaatst. Zowel de coating op de wanden als op de plafonds kan niet worden geschilderd en dient gereinigd te worden met een mild schoonmaakmiddel.

2. Mechanisch ventilatiesysteem

De woning bevat een mechanisch ventilatiesysteem: schone lucht wordt via ventilatieventielen in het plafond aangevoerd. Vuile lucht wordt via ventilatieventielen op andere posities in de woning afgevoerd. De ventilatieventielen zijn zo ingesteld dat ze de juiste hoeveelheid lucht afzuigen en/of toevoeren. U kunt de afstelling van de ventilatieventielen niet wijzigen. Reinig de ventielen ongeveer twee keer per jaar met een vochtige doek. De binnendeuren in de woning zijn ongeveer 1 cm ingekort, dit is noodzakelijk voor een goede doorvoer van het ventilatiesysteem.

3. Intercom

Naast de voordeur zit de intercom, hiermee kunt u de toegangsdeur in de portiek bedienen. Het intercomsysteem heeft verschillende functies. Klik op de onderstaande link om de functies te bekijken. 

4. Rookmelder

In de hal van de woning zit een rookmelder. Deze rookmelder is aangesloten op de elektriciteit in uw woning. Ook is deze voorzien van een nood-batterij.

5. Screen (zonnescherm)

De woningen met de woonkamer aan de Julianalaan hebben een screen (zonnescherm) voor het woonkamerraam geplaatst. De screen is vanaf het balkon handmatig te bedienen met de losse zwengel (zie afbeelding). De screen is eigendom van Elkien en dient, bij een verhuizing, te blijven hangen.

 

Laat de screens bij regen en harde wind niet naar beneden hangen, want daardoor kan schade ontstaan. Mocht er iets zijn met de screen dan kunt u contact opnemen met Elkien via telefoonnummer 0513 – 63 57 35 of emailadres klantenservice@elkien.nl.

6. Elektrisch koken

Er is geen gasaansluiting meer in de keuken, dit betekent dat u elektrisch gaat koken. Er is daarom een speciaal stopcontact (2-fasen aansluiting) in de keuken geplaatst waar een elektrisch kooktoestel op aangesloten kan worden.

 

Een nieuw elektrisch kooktoestel moet altijd worden aangesloten door een installateur met de juiste bevoegdheid. Sluit u het kooktoestel toch zelf aan, dan kan het zijn dat de garantie komt te vervallen. Wilt u advies over elektrisch koken en over welk kooktoestel u het beste kunt aanschaffen? Dan kunt u terecht bij W.A.S. Witgoed Specialist Leeuwarden.

7. Afzuigkap

In uw keuken hangt een afzuigkap. De afzuigkap filtert de kookdampen en is via een kanaal op het ventilatiesysteem aangesloten. 

8. Verwarmingssysteem

Hoe werkt het verwarmingssysteem? Op het dak van de woningen aan de Breitnerstraat zijn warmtepompen geplaatst die de woningen aan de Julianalaan en de Breitnerstraat voorzien van verwarming en warmwater. Deze units wekken duurzame warmte op en verwarmen water. Het verwarmde water gaat via leidingen naar het boilervat in de keuken of in de berging (begane grond woningen).

 

Meer informatie over de werking van het systeem en de energierekening vindt u via de onderstaande link. 

9. Zonnepanelen

Op het dak van het gebouw liggen zonnepanelen. Elke woning heeft 4 panelen. De zon stuurt oneindig veel energie naar de aarde. Zonnepanelen wekken door straling van de zon elektriciteit op. Bij zonnig weer wekken de zonnepanelen de meeste energie op, maar ook op een bewolkte dag wordt er energie opgewekt. De zonnepanelen op het dak wekken elektriciteit op voor huishoudelijk gebruik zoals de koelkast, het kooktoestel en de televisie.

 

 

In de meterkast hangt een omvormer. Een omvormer maakt energie van de zonnepanelen geschikt voor gebruik in de woning. U dient niets te wijzigen aan de instellingen van de zonnepanelen en de omvormer.

10. Tips om energie te besparen

U wilt natuurlijk zoveel mogelijk gebruik maken van de energie die de zonnepanelen opwekken, zodat u zo weinig mogelijk stroom van uw energieleverancier af hoeft te nemen. Dat kan door slimme keuzes te maken.

Ontluchten en bijvullen van de radiator

In de video hiernaast legt Hanneke uit hoe u de radiator ontlucht en bijvult. 

1024x574

Veel gestelde vragen over het verwarmingssysteem

Bespaartips

De energieprijzen zijn enorm gestegen. Veel bewoners merken dat in hun portemonnee. Daarom hebben wij een paar bespaartips verzameld:

 

Download hier de bespaartips.