Verbouw

Zorgcentrum Nieuw Erasmusheem, Haren

november 2017
september 2018
In opdracht van:
Woonzorg Nederland
In samenwerking met:
Team 4 Architecten

In opdracht van Woonzorg Nederland hebben we, geheel volgens planning, de verbouwing aan het wooncomplex Nieuw Erasmusheem opgeleverd. Dit zorgcentrum ligt aan de rand van het dorp Haren. In Nieuw Erasmusheem wonen ouderen samen met leeftijdsgenoten, zelfstandig maar met alle gemakken van goede zorg bij de hand.

WERKZAAMHEDEN

In totaal hebben we 50 twee- en driekamerappartementen in het gebouw gerealiseerd. Naast de appartementen bouwden we extra faciliteiten zoals een dokterspraktijk en een aantal extra ruimtes voor verhuur. Om dit mogelijk te maken moesten we het gebouw zowel binnen als buiten volledig verbouwen. Voorbeelden van werkzaamheden zijn het plaatsen van nieuwe kozijnen, een nieuw plafond en nieuwe vloeren. Daarnaast kregen bewoners ook een nieuwe keuken en badkamer. Ook aan de buitenzijde hebben we werkzaamheden verricht. Zo is er nieuwe dakbedekking aangebracht en zijn er nieuwe kozijnen geplaatst. De entree krijgt ook een verfrissende look dankzij het aanbrengen van een nieuwe luifel.  

ALLE GEMAKKEN BIJ DE HAND

In Nieuw Erasmusheem kunnen ouderen zelfstandig blijven wonen, hierbij kunnen ze gebruik maken van extra service. Daarom hebben we in Nieuw Erasmusheem een dokterspraktijk gerealiseerd, zodat ouderen hiervoor niet meer de deur uit hoeven. Daarnaast zijn er verschillende ruimtes gekomen die verhuurd worden door verschillende partijen. Zo zitten er bijvoorbeeld: zorgorganisaties, een kapper, een pedicure en een maaltijdverstrekker. In de ruime recreatieruimte van 1702m2 kunnen (buurt)bewoners dagelijks met elkaar samenzijn en activiteiten ondernemen.

TEVREDEN OPDRACHTGEVER

Pieter Burger, projectleider Vastgoed bij Woonzorg Nederland is zeer tevreden over de samenwerking: "Ze zijn kundig, komen hun afspraken na en ze werken netjes en volgens planning. Bouwgroep Dijkstra Draisma doet wat hij zegt voor een nette prijs".

De mensen van Bouwgroep Dijkstra Draisma zijn kundig, komen hun afspraken na en ze werken netjes en volgens planning. Ze doen wat ze zeggen voor een nette prijs

Pieter Burger, projectleider Vastgoed