Verduurzaming

Woningverbetering 39 woningen, Leek

augustus 2021
februari 2022

In opdracht van onze ketenpartner Wold & Waard bouwen we aan meerdere projecten in Leek. In totaal verduurzamen we in 2021 / 2022 85 sociale huurwoningen.

Woningverbetering en verduurzaming 39 woningen, Leek

In Leek renoveren wij voor woningcorporatie Wold en Waard 85 woningen op de hybride manier. De woningen krijgen hierdoor energielabel A en zijn geschikt voor laagtemperatuurverwarming. De woningen bevinden zich aan de Waezenburglaan, De Sluis en de Carel Hieronymuslaan.

 

Wij voeren hier de volgende werkzaamheden uit:

  • het dak en de gevels worden geïsoleerd
  • er komen zonnepanelen op het dak
  • er wordt een hybride installatie met CV-ketel met warmtepomp geïnstalleerd
  • er wordt een warmte-terug-win ventilatiesysteem geplaatst

Hybride verduurzaming

Om de woningen te verduurzamen wordt een hybride installatie geplaatst. Er wordt een CV-ketel met warmtepomp geïnstalleerd voor de verwarming en warm water. Daarnaast worden de woningen voorzien van een goed werkend ventilatiesysteem.

 

In combinatie met nieuwe isolatie levert de warmtepomp voor het grootste deel van het jaar meer dan genoeg warmte voor de woning. De zonnepanelen wekken de elektriciteit op die daarvoor nodig is. Alleen als het echt koud is schakelt de CV bij. 

Tijdlijn

16 augustus 2021 - Start 16 woningen De Sluis   - 1

16 augustus 2021 - Start 16 woningen De Sluis

Deze week starten we met het verduurzamen van de 16 sociale huurwoningen aan De Sluis. 

DRIE JAAR VERDUURZAMEN VOOR WOLD & WAARD

Na de proef met vier aannemers in 2019 is door Wold & Waard + de bewoners gekozen om met twee aannemers ook de komende drie jaar woningen te verduurzamen in verschillende dorpen. Bouwgroep Dijkstra Draisma is één van deze twee aannemers.

 

De komende drie jaar gaan we woningen verduurzamen. In 2019 hebben we dertien woningen aan de Hazelaarstraat in Grootegast verduurzaamd tot nul-op-de-meter woningen. In 2020/2021 waren de Westerhoflaan in Marum en de Berkenstraat, Wilgenstraat in Grootegast en de Borgweg in Noordhorn aan de beurt.