Verbouw kinderboerderij Doniastate, Stiens

mei 2021
oktober 2021
In opdracht van:
Alliade

Verbouw kinderboerderij Doniastate, Stiens

In opdracht van Alliade heeft Bouwgroep Dijkstra Draisma kinderboerderij en sociale werkplaats Doniastate in Stiens verbouwd.

 

De bestaande schuur/manege is geschikt gemaakt voor dagbesteding met entree en winkelfunctie. De manege van de Wil-locatie is voorzien van een nieuw dak. De kinderboerderij bleef tijdens de verbouwing gewoon in gebruik. Hierbij stond de veiligheid van het personeel, de bezoekers en de cliënten altijd voorop.

Verbouw voormalige binnen manege

Na asbestsanering is de bestaande binnen manege voorzien van een nieuw geïsoleerd dak met PV-panelen en lichtdoorlatende elementen voor voldoende daglicht. Daarnaast is de schuur/manege geschikt gemaakt voor dagbesteding met vernieuwde entree, werkplaats, overlegruimte en een nieuwe winkelinrichting. De bestaande toiletten zijn gerenoveerd.

 

Installatietechnisch is de verbouwde manege voorzien van PV-panelen, vloerverwarming, een warmtepomp en nieuwe ventilatie en verlichting.

 

Doniastate is de eerste officieel erkende kinderboerderij van Friesland en bevindt zich in Stiens, een dorpje ten noorden van Leeuwarden. Sinds 1997 is Doniastate geopend voor publiek.