Transformatie voormalig gemeentehuis, Wommels

maart 2020
augustus 2020
In opdracht van:
Quatro Paques Vastgoed
In samenwerking met:
Penta Architecten BNA

Het voormalige gemeentehuis in Wommels wordt verbouwd tot appartementencomplex voor senioren. Er komen achttien appartementen en een 'dorpskamer' voor ontmoeting en welzijnsactiviteiten. Het doel van de dorpskamer is om samen met de bewoners van de appartementen én de inwoners van Wommels een plaats te creëren voor ontmoeting en activiteiten.

 

De appartementen variëren in grootte. Het merendeel van de appartementen heeft twee slaapkamers, enkele appartementen hebben één slaapkamer. De appartementen hebben een balkon of een zogenaamd Frans balkon.

 

Wonen met een plus

Voor de verhuur van de appartementen sloot de nieuwe eigenaar, Quatro Paques Vastgoed, een huurovereenkomst met zorgorganisatie Patyna.

 

Met deze nieuwe appartementen wil Patyna een veilige woonvorm bieden aan ouderen in de regio. De bewoners huren niet alleen een appartement, ook is er een paar uurtjes per week een gastvrouw als helpende hand in de buurt wanneer dat nodig is.

 

De planning is dat de appartementen rond de jaarwisseling in gebruik worden genomen. De sloopwerkzaamheden zijn inmiddels gestart.