Herontwikkeling

Spoedeisende Hulp MCL Leeuwarden

oktober 2016
september 2017
2977 m²
In opdracht van:
Medisch Centrum Leeuwarden
In samenwerking met:
IAA Architecten Amsterdam

In opdracht van het MCL hebben wij een nieuwe Spoedeisende hulp (SEH) tegen de huidige, inmiddels te kleine SEH aan gebouwd. In verband met de precisie van het werken op een ziekenhuisterrein hebben wij ook een deel van de sloop begeleid. De constructie van de nieuwbouw wordt zo gemaakt, dat in de toekomst een uitbreiding maximum van drie bouwlagen mogelijk is. De nieuwbouw voorziet onder andere in vier traumakamers met een bijbehorende installatietechnische uitdaging. 

 

De afstemming en de route is erg belangrijk geweest en kwam zeer precies omdat de nieuwbouw in de aanrijd route van de ambulance en de aanvliegroute van de trauma helikopter ligt. Daarnaast lag er een route op de bouwplaats die 24 uur per dag beschikbaar moest zijn omdat dit de toegang is tot zuurstof bij noodgevallen. Er wordt eerst één bouwlaag gerealiseerd, met de mogelijk tot uitbreiding van drie bouwlagen.

HOOGSTE PUNT

Op 14 juni 2017 bereikte de bouw van de nieuwe spoedeisende hulp van het MCL het symbolische hoogste punt. Dat werd gevierd met een traktatie voor de bouwers en een feestelijke toespraak door directievoorzitter Kees Donkervoort.

OPENING

Donderdag 12 oktober vond de opening van de nieuwe Spoedeisende Hulp van het MCL plaats. Benieuwd naar de nieuwe SEH? Het MCL Leeuwarden maakte een virtuele rondleiding door de nieuwe SEH. Zie hieronder het filmpje: