Transformatie

RoemerHuys appartementen, Leeuwarden

mei 2019
maart 2020
In opdracht van:
RoemerHuys B.V.
In samenwerking met:
Adema Architecten

Transformatie van oud naar nieuw

Binnen een paar minuten in het centrum van Leeuwarden, maar toch de rust aan de Tesselschadestraat ervaren. Deze combinatie maakt het nieuwe RoemerHuys een prachtige plek om te wonen!

 

In opdracht van RoemerHuys B.V. transformeerden we drie oude kantoorpanden, waarin we nieuwe woonappartementen hebben gerealiseerd. Een prachtig project dat haar bijdrage levert aan het vinden van een hernieuwde balans tussen woningaanbod en het hoge aantal leegstaande kantoren in Leeuwarden.

Wonen nabij het centrum

Er worden vier verschillende type appartementen aangeboden, deze hebben verschillende indelingen. Wel is elke woning standaard uitgevoerd met een ruim balkon. De oppervlakte van de appartementen varieert van circa 94 m² tot 116 m². De toekomstige bewoners beschikken over een eigen parkeerplaats bij de woning, wat in het centrum van de stad uniek is.

Het RoemerHuys beschikt namelijk over 113 parkeerplaatsen, die verdeeld zijn naast en onder het gebouw in de kelder.

DRIE MODERNE WOONTORENS

Het RoemerHuys bestaat uit drie verschillende woontorens. Doordat de voormalige kantoorpanden volledig zijn vernieuwd met hoogwaardige materialen, geeft dit garantie voor jarenlang woonplezier en hoog wooncomfort. We gebruiken duurzame materialen die weinig onderhoud vergen, dit biedt ruimte aan de verschillende woonwensen van de toekomstige bewoners.

Industrieel gebouwde gevels

De gevels van de Roemerhuys appartementen zijn gerealiseerd met behulp van onze droogstapelbouwmethode.

De complete, vochtvrije gevels zijn via diverse stations, met behulp van robots gefabriceerd.

De appartementen zijn gasloos gebouwd en worden verwarmd (of gekoeld) doormiddel van een warmtepomp.

Met behulp van zonnepanelen worden de gemeenschappelijke ruimten voorzien van elektriciteit.