Nieuwbouw

ROC Friese Poort Drachten, sector Zorg en Welzijn

juni 2014
juni 2014
3958 m²
In opdracht van:
ROC Friese Poort, Leeuwarden
In samenwerking met:
DP6 architectuurstudio, Delft

De nieuwbouw van de sector Zorg en Welzijn van ROC Friese Poort in Drachten is onderdeel van de schoolcampus waaraan tot 2017 is gebouwd. Het nieuwe gebouw heeft een bruto oppervlak van ruim 3.870 m2 BVO.

HET ONTWERP

ROC Friese Poort staat voor “persoonlijk en veelbelovend onderwijs”. Met een visie die aansluit bij deze kernwaarden is er een ontwerp gemaakt van een nieuw gebouw voor de sector Zorg & Welzijn en het verbindende campusterrein in Drachten. Herkenbaarheid, overzichtelijkheid en geborgenheid staan centraal in het compacte gebouw op de campus van het ROC Friese Poort. 

BREEAM 'EXCELLENT'

Het gebouw heeft een 'Excellent'-klassering binnen BREEAM-NL gekregen. Dit is een meetinstrument voor de beoordeling van de duurzaamheid van gebouwen. Het Zorg en Welzijn gebouw is het eerste schoolgebouw met deze 'Excellent'-klassering. Het past bij de visie van ROC Friese Poort op het gebied van duurzaamheid. 

Lees het artikel Zorg & Welzijn ROC Friese Poort eerste Breeam Excellent schoolgebouw en het artikel 'Sturen op een gezond, energiezuinig, toekomstbestendig en minimaal milieubelastend gebouw'.

DUURZAAMHEID DOOR DENKEN VOOR DE LANGE TERMIJN

In het glooiende landschap van de campus Drachten ligt een van de duurzaamste scholen van Nederland. Het gebouw voor de sector Zorg en Welzijn van ROC Friese Poort ontving al het ontwerpcertificaat BREEAM-NL Excellent. Lees hier het hele artikel.

OPLEVERCERTIFICAAT BREEAM-NL

Na het ontwerpcertificaat heeft het gebouw van de Friese Poort, Zorg en Welzijn op 7 oktober ook het oplevercertificaat gekregen. Met de behaalde eindscore behoort het gebouw tot de duurzaamste gebouwen van Nederland én Europa.