Design and Build

Restauratie 34 woningen, Heerenveen

november 2014
mei 2015
In opdracht van:
Accolade wonen, Heerenveen
In samenwerking met:
Jelle de Jong Architecten

Aan de Compagnonstraat in Heerenveen zijn in opdracht van Accolade 34 woningen gerestaureerd. De woningen zijn tussen de 65 en 90 jaar oud en hebben historische waarde. Omdat Accolade de gevels graag wilde behouden hebben deze woningen een ingrijpende aanpak gekregen. Ze zijn klaar gemaakt voor de komende vijftig jaar. Lees meer over het Design & Build contract voor deze 34 monumentale woningen op de website van Fooq. 

Het was eenvoudiger en goedkoper geweest om de kleine en qua wooncomfort achterhaalde woningen in Heerenveen te slopen en er nieuwbouw neer te zetten. Toch is er besloten om de 34 woningen te renoveren. Dit heeft te maken met de historie. Lees meer over de historie in het artikel 'Nieuwbouwhuizen in een historische jas'.

‘OP NUMMER 12 HEEFT ABE LENSTRA NOG GEWOOND’

In het centrum van Heerenveen werkt Bouwgroep Dijkstra Draisma aan een bijzonder project. Een complex oude en behoorlijk vervallen huurwoningen wordt gerenoveerd naar het niveau van nieuwbouw. Tegelijkertijd blijft een markant dorpsgezicht behouden. “Daar”, wijzen uitvoerder Richard Alkema en zijn assistent Klaas Kooistra naar een woning aan de Heerenveense Compagnonstraat. We lopen over de bouwplaats waar 34 woningen van corporatie Accolade in de steigers staan om gerenoveerd te worden. “Op nummer 12, daar heeft Abe Lenstra nog gewoond.” Lees het volledige artikel in de Cobouw van 03-03-2015.

KENNIS- EN KIJKMIDDAG BIJZONDERE RENOVATIE

Ruim veertig geïnteresseerden mochten we ontvangen en een kijkje ‘in de keuken’ geven tijdens de kennis- en kijkmiddag. Er zijn interessante gesprekken gevoerd en u stelde allerlei vragen over het project. De vragen die wij veel hebben gehoord, zijn voor u op een rij gezet met het antwoord van de specialist. Heeft u nog vragen of wilt u iets dieper op een onderwerp ingaan? Neemt u dan gerust contact met ons op. Heeft u de kennis- en kijkmiddag niet kunnen bijwonen? Wellicht dat deze informatie wel interessant voor u is.

DUURZAAM BOUWEN AWARDS 2016

Jeroen Bakker van Accolade over de drastische verjonging van de 34 woningen in het filmpje voor de Duurzaam Bouwen Awards 2016. Onder andere dankzij dit project mogen wij ons in 2016 de meest duurzame bouwer van Nederland noemen in categorie 'Duurzaamste Bouwpartij':