Nieuwbouw

Ontmoetingsschool De Oanrin, Arum

september 2022
oktober 2023
835 m²

Nieuwbouw ontmoetingsschool De Oanrin, Arum

In Arum bouwden wij een nieuwe school ter vervanging van de twee bestaande schoolgebouwen van De Opslach (openbaar) en De Hoekstien (christelijk). Samen zijn zij ontmoetingssschool De Oanrin geworden. In het nieuwe schoolgebouw heeft ook de kinderopvang een plek gekregen.

Healing Environment

Het ontwerp is in handen van Wijbenga | Tromp architecten en adviseurs.

Het idee achter de ontmoetingsschool de Oanrin is dat het er niet aanvoelt als een schoolse omgeving en dat kinderen zonder druk of stress met inspirerende ideeën kunnen komen. Door het toepassen van de ‘natuurlijke’ ingrediënten, versterkt het de omgeving.

Standaard gebouw met bijzondere afwerking

In Arum realiseerden wij ontmoetingsschool De Oanrin, een gebouw waarbij flexibiliteit , duurzaamheid en circulariteit de boventoon voert. Projectleider Jan Kamminga: ‘Voor mij was dit, als inwoner van het dorp, een mooi project. Alles was al duidelijk uitgekristalliseerd en met alle andere partijen was er goed overleg. Het is een redelijk standaard gebouw met een staalconstructie, kanaalplaatvloer en HSB-binnenwanden. De afwerking maakt het een bijzonder gebouw.' De grondlagen van de omgeving komen terug in de kleuren van het metselwerk. Zo is het hele gebouw voorzien van een houten lattenplafond en heeft het metselwerk ronde hoeken. Bouwen in het Noorden publiceerde een artikel over dit project, benieuwd?

Feestelijk startmoment

woensdag 26 oktober 2022

Onder groot applaus heeft wethouder Petra van den Akker met leerlingen van ontmoetingsschool De Oanrin het startsein gegeven voor de bouw van  hun nieuwe school in Arum.

 

Wethouder Petra van den Akker (Onderwijs) onthulde woensdagochtend samen met de jongste en oudste leerling het bouwbord van de nieuwe basisschool. Een prachtige locatie waar straks Ontmoetingsschool “De Oanrin”, peuterspeelzaal van KidsFirst en diverse verenigingen gebruik van kunnen maken. Petra van den Akker: “Nu is het nog een bouwplaats, maar over een jaar staat hier een prachtige nieuw gebouw. Een locatie waar ontmoeting centraal zal staan”.