Nieuwbouw

Ontmoetingsschool De Oanrin, Arum

september 2022
oktober 2023
780 m²

Nieuwbouw ontmoetingsschool De Oanrin, Arum

In Arum bouwen wij een nieuwe school ter vervanging van de twee huidige schoolgebouwen van De Opslach (openbaar) en De Hoekstien (christelijk). Samen worden zij ontmoetingssschool De Oanrin. In het nieuwe schoolgebouw krijgt ook de kinderopvang een plek.

Healing Environment

Het ontwerp is in handen van Wijbenga | Tromp architecten en adviseurs.

Het idee achter de ontmoetingsschool de Oanrin is dat het er niet aanvoelt als een schoolse omgeving en dat kinderen zonder druk of stress met inspirerende ideeën kunnen komen. Door het toepassen van de ‘natuurlijke’ ingrediënten, versterkt het de omgeving.

Tijdslijn

December 2022  - 1
December 2022  - 2

December 2022

Op 7 november was de bouwplaats nog een zwembad. Nu, 16 december, zijn de eerste contouren van de nieuwe school zichtbaar. De staalconstructie staat en de dakplaten zijn aangebracht. Vlak voor de kerstvakantie wordt de druklaag gestort. 

Feestelijk startmoment

woensdag 26 oktober 2022

Onder groot applaus heeft wethouder Petra van den Akker met leerlingen van ontmoetingsschool De Oanrin het startsein gegeven voor de bouw van  hun nieuwe school in Arum.

 

Wethouder Petra van den Akker (Onderwijs) onthulde woensdagochtend samen met de jongste en oudste leerling het bouwbord van de nieuwe basisschool. Een prachtige locatie waar straks Ontmoetingsschool “De Oanrin”, peuterspeelzaal van KidsFirst en diverse verenigingen gebruik van kunnen maken. Petra van den Akker: “Nu is het nog een bouwplaats, maar over een jaar staat hier een prachtige nieuw gebouw. Een locatie waar ontmoeting centraal zal staan”.