Onderhoud en renovatie Noorderbinnensingel, Groningen

augustus 2021
mei 2022
In opdracht van:
Woningcorporatie Lefier

Renovatie en verduurzaming Noorderbinnensingel, Groningen

Woningcorporatie Lefier verduurzaamt rondom het Noorderplantsoen in Groningen 96 karakteristieke, oudere huurwoningen. Na de bouwvak start Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD) met groot onderhoud en verduurzaming van de woningen. De woningen krijgen na renovatie energielabel A toegewezen.

 

De huurwoningen aan de Noorderbinnensingel, Grote Leliestraat, Grote Rozenstraat en de Grote Kruisstraat zijn in het voorjaar van 2022 weer helemaal bij de tijd, zowel qua onderhoud als op het gebied van duurzaamheid. De historische aanblik blijft hierbij intact.

Verduurzaming van E naar A

De huidige energielabels van de 96 huurwoningen verschillen van label C tot G, met een gemiddeld label E. “Dat kan veel beter,” zegt Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van Lefier. “Per woning, die onderling behoorlijk verschillen, treffen we maatregelen om op energielabel A uit te komen. Dat betekent meer wooncomfort voor de huurders en een lager energieverbruik.”

 

Zowel de buitenkant als de binnenkant van de 96 woningen wordt aangepakt. We starten met de werkzaamheden aan de buitenkant. We brengen bijvoorbeeld gevelisolatie aan en voorzien alle ramen van HR++ glas. We vervangen de achterdeuren en balkondeuren en voeren waar nodig metselwerkherstel- en schilderwerkzaamheden uit. 

Afsluiting werkzaamheden Noorderbinnensingel, Groningen

29 maart 2022

Vandaag zijn de werkzaamheden aan de Noorderbinnensingel in Groningen opgeleverd. Samen met opdrachtgever Lefier en de bewoners hebben we hier een feestelijk moment van gemaakt. 

Contractondertekening verduurzaming 96 woningen Lefier

24 juni 2021

Deze week tekenen Biense Dijkstra (directeur Bouwgroep Dijkstra Draisma) en Pieter Witzenburg (directeur vastgoed Lefier) het contract voor de vergroening rondom het Noorderplantsoen.