Innovatief, ecologisch en circulair

Nieuwbouw vrijstaande woning, Creil

december 2022
augustus 2023
Creil
In opdracht van:
Particulier
In samenwerking met:
TWA Architecten

Nieuwbouw duurzame, circulaire woning te Creil

Voor een particuliere opdrachtgever in Creil bouwen wij deze duurzame en innovatieve woning. In het ontwerp is zorgvuldig nagedacht over de toe te passen materialen, zoals de afkomst (ecologie) en hergebruik (circulariteit). Dit is terug te zien in het ontwerp en de details. 

Houten spantconstructie

De woning bestaat uit een houten spantconstructie van 35 meter lang en wordt verder opgebouwd met een hsb-constructie. Er wordt ecologische/circulaire isolatie toegepast. De buitengevel wordt voorzien van het ClickBrick systeem. Een snel en efficiënt systeem waarbij bijna geen afval vrijkomt.

Natuurlijke isolatie

De gevels en daken worden in onze fabriek geisoleerd met vlas. Dit natuurlijke materiaal is niet alleen goed voor het milieu, maar heeft ook uitstekende isolerende eigenschappen. Zo blijft de woning in de winter heerlijk warm en in de zomer lekker koel. Na de productie gaan de gevels op transport richting de bouwplaats, waar ze gemonteerd worden en vervolgens bekleed met het innovatieve ClickBrick bouwsysteem. 

Eerste paal

14 december 2022

Vandaag werd samen met de familie de eerste paal geslagen. Projectleider Jan Kamminga overhandigde hun een Makkumer aardewerk tegeltje.