Nieuwbouw supermarkten Jumbo en Aldi in WTC Cambuur gebied Leeuwarden

september 2020
mei 2021
5742 m²
In opdracht van:
Eigen ontwikkeling
In samenwerking met:
Jaap Hoekstra architectuur en stedenbouw

NIEUWBOUW SUPERMARKTEN JUMBO EN ALDI LEEUWARDEN

Voor Jumbo en Aldi zijn wij in oktober 2020 gestart met de bouw van twee nieuwe supermarkten en een separate winkelunit die Jumbo aan derden verhuurd.

 

De nieuwbouw bij het WTC-Cambuur gebied is mogelijk gemaakt door de verplaatsing van de supermarkten aan de Snekertrekweg. Het Spoordok is een nieuw transformatiegebied in Leeuwarden. BGDD zal de locatie herontwikkelen tot een nieuwe woonlocatie in overleg met de gemeente Leeuwarden en andere betrokken partijen.

 

Op woensdag 5 mei 2021 openden de supermarkten voor het eerst hun deuren. De supermarkten zijn de eerste plannen die gerealiseerd zijn in het ontwikkelingsgebied WTC-Cambuur in Leeuwarden.

SAMENWERKING GEBIEDSONTWIKKELING

Bij de ontwikkeling in het WTC-gebied heeft Dijkstra Draisma in samenwerking met de gemeente Leeuwarden, de supermarkten en de omwonenden de plannen naar tevredenheid gerealiseerd.

 

Naast de supermarkten is er in de volgende fase plaats voor winkels, horeca, school en leisureactiviteiten. Samen met het nieuwe voetbalstadion van Cambuur zorgt het plan voor een dynamische, nieuwe plek in Leeuwarden.

Startmoment bouw

5 oktober 2020

Op 5 oktober 2020 sloegen we de eerste heipalen de grond in. Dit werd in kleine kring gevierd met belanghebbenden van de Gemeente Leeuwarden, Jumbo, Aldi en Dijkstra Draisma. 

 

Als eerste bouwproject trappen we hiermee af voor de hele gebiedsontwikkeling van WTC Cambuur.

Meer weten over project-, her- of gebiedsontwikkeling bij Dijkstra Draisma?