Nieuwbouw

Nieuwbouw 6 koopwoningen 'Kerkbuurt', Warga

juni 2019
december 2019
In opdracht van:
Dijkstra Ontwikkeling i.s.m Elkien
In samenwerking met:
Jaap Hoekstra Architectuur & Stedenbouw, Drachten

Woningstichting Elkien gaat de voormalige huurwoningen aan de Kerkbuurt slopen. Elkien stelt de kavel beschikbaar voor betaalbare gezinswoningen. Vanwege de bijzondere ligging en kwaliteiten van het gebied heeft Elkien in samenwerking met Bouwgroep Dijkstra Draisma een geheel eigen woningtype ontwikkeld die perfect aansluit bij de omgeving. Aan de voorzijde van de 6 twee-onder-één kapwoningen ligt een grasveld met een prachtige bomenrij waarbij het voelt alsof de woningen midden in een park staan. Daarom is er gekozen om de woningen aan de korte zijde met elkaar te verbinden. Op deze wijze kan er vanuit de woonkamer volop worden genoten van het park, en wordt door de brede achtergevel de tuin betrokken bij de woonkamer/keuken.

WONINGEN

Door de brede beukmaat zijn er op de verdieping drie slaapkamers mogelijk. De royale badkamer heeft standaard een tweede toilet met mogelijkheid voor een ligbad. Naast de trap bevindt zich een kast waar de wasmachine kan worden geplaatst. De cv-ketel en ventilatievoorzieningen wordt op de zolder geplaatst. Deze is bereikbaar door middel van een vlizotrap. Vanwege de vorm van de mansardekap heeft zolder in de nok zelfs een stahoogte van circa 2,2 meter. 

De kavels zijn dusdanig gevormd dat het voor iedere woning mogelijk is een auto op eigen erf te parkeren. Naast de woning is een ruimte gehouden van circa 3,5 meter zodat er naast de auto nog ruimte aanwezig is voor een fiets te passeren.