Nieuwbouw 45 duurzame appartementen It Skûlplak, Sneek

januari 2024
december 2024
Sneek
In opdracht van:
WoonFriesland
In samenwerking met:
Penta Architecten

Nieuwbouw 45 duurzame appartementen It Skûlplak, Sneek

In opdracht van woningcorporatie WoonFriesland realiseert Bouwgroep Dijkstra Draisma in Sneek 45 duurzame appartementen. Het nieuwe appartementengebouw wordt 4 woonlagen hoog met daarin 45 appartementen, bergingen en een lift. De woningen krijgen een warmtepomp en op het dak plaatsen we zonnepanelen voor gemeenschappelijk en eigen gebruik . Denk hierbij aan de lift en verlichting op de galerij. De appartementen hebben een ruime woonkamer met open keuken. Naast de badkamer zijn er nog 2 slaapkamers.

 

 

SNELLE BOUWTIJD MET BEHULP VAN DROOGSTAPELTECHNIEK

Het appartementencomplex genaamd It Skûlplak is het derde project in de reeks hoogbouwprojecten voor WoonFriesland, waarbij de gevels in onze eigen fabriek worden geproduceerd met behulp van droogstapeltechniek. Eerder realiseerden wij 39 appartementen aan de Kûpersstrjitte in Burgum en 34 appartementen De Warren in Drachten.

 

Het onderscheidende aan de bouwwijze van de appartementen in Sneek is dat ze gebouwd zijn volgens het droogstapelsysteem. Eén van de voordelen van deze manier van bouwen is de snelle bouwtijd met behoud van de hoge kwaliteit die men van ons gewend is. De gevels van het casco worden bij ons in de fabriek volledig automatisch geproduceerd. Ook bij de afbouw worden veel prefab componenten ingezet. Daardoor kan het casco snel wind en waterdicht gemaakt worden.

 

34 appartementen De Warren, Drachten
34 appartementen De Warren, Drachten
39 appartementen Kûpersstrjitte, Burgum
39 appartementen Kûpersstrjitte, Burgum

Start van de nieuwbouw

8 februari 2024

Samen met wethouder Michel Rietman van gemeente Súdwest-Fryslân en Maurice Endeman van WoonFriesland zette Sjouke Sijtsma donderdag 8 februari de eerste schep in de grond voor de bouw van de appartementen aan de Goeman Borgesiuslaan in Sneek. Dit gebeurde onder toeziend oog van bewoners Nelly Overdiep en Tine Faber, die in de afgebroken woningen buren waren en nu opnieuw bij elkaar in het gebouw komen wonen.