Nieuwbouw

Nieuwbouw 16 Dijkstra Draisma woningen Schiermonnikoog

september 2021
maart 2022
In opdracht van:
WoonFriesland
In samenwerking met:
TWA Architecten

Nieuwbouw 16 Dijkstra Draisma woningen Schiermonnikoog

Half september zijn we gestart met de nieuwbouw van 16 woningen op het waddeneiland Schiermonnikoog. In opdracht van WoonFriesland wordt dit project aangepakt op basis van ons droogstapelsysteem, een volledig geautomatiseerd proces dat bijdraagt aan duurzame doelstellingen. 

 

Het uitgangspunt binnen dit project was een eengezinswoning met mansardekap, waarbij zijn verschijning aangepast wordt aan de omgeving en het beeldkwaliteitsplan. De nieuwe all-electric/gasloze huizen staan aan de oostrand van het dorp. Met drie slaapkamers zijn ze geschikt voor zowel starters als kleine gezinnen. 

Sleuteloverdracht Schiermonnikoog

3 maart 2022

We hadden vandaag iets te vieren! Acht van de zestien bewoners ontvingen vandaag de sleutel van hun nieuwe duurzame woning op Schiermonnikoog. De andere acht ontvangen de sleutel volgende week. We vierden deze feestelijke oplevering samen met De Gemeente SchiermonnikoogWoonFriesland en alle bewoners.

Tijdslijn

21 januari 2022  - 1
21 januari 2022  - 2
21 januari 2022  - 3

21 januari 2022

De afbouw is gestart, er wordt hard gewerkt aan de laatste afwerkingen buitenom. Volgende week worden de bergingen geplaatst. Naar verwachting worden de woningen eind februari opgeleverd.

12 oktober 2021  - 1
12 oktober 2021  - 2

12 oktober 2021

In de fabriek zijn we druk bezig met de productie van de gevels voor de woningen op Schiermonnikoog. Half november gaan de gevels richting het eiland. Aansluitend kunnen de woningen al snel worden neergezet.

1024x574

Bekijk hier de video waar je ziet dat onze gevels en daken vanuit de fabriek in Dokkum worden verscheept naar Schiermonnikoog. 

Het droogstapelsysteem van dijkstra draisma

Volledig geïndustrialiseerd, demontabel en duurzaam, oftewel: de woningbouw oplossing van Bouwgroep Dijkstra Draisma. Ontwerpen gaat digitaal en de robot doet de rest. De toekomst van bouwen is nu beschikbaar.

 

Bij Bouwgroep Dijkstra Draisma vinden we een tevreden opdrachtgever net zo belangrijk als een tevreden huurder. Daarom bieden wij de Dijkstra Draisma woningen aan: dé woningbouwoplossing om complete wijken te verduurzamen. Een betaalbare woning, comfortabel en ook nog eens energieleverend. Win-win voor huurder en verhuurder.