Leeuwarden, nieuwbouw 31 appartementen Canadezenlaan

juni 2020
maart 2021
In opdracht van:
Elkien
In samenwerking met:
Team4 architecten
impressie

In de Vrijwheidswijk, aan de Canadezenlaan starten wij binnenkort met het bouwen van 31 appartementen voor een- en tweepersoons huishoudens. Momenteel ligt hier nog een stuk braakliggend terrein.

 

In samenwerking met ketenpartner Elkien, Team4 architecten en Jansen Wesselink heeft Bouwgroep Dijkstra Draisma een plan ontwikkeld voor de bouw van de appartementen, van schetsontwerp tot definitief bouwplan. De woningen worden gasloos gebouwd en volledig gebruiksgereed (Turnkey) opgeleverd.

 

De planning is dat deze appartementen in maart 2021 opgeleverd worden.

Warmtenet Camminghaburen

De appartementen worden aangesloten op het warmtenet in Camminghaburen, een van de twee warmtenetten van Ennatuurlijk in Leeuwarden. In Camminghaburen zorgt een warmtekrachtkoppeling (WKK) voor de warmte. In de warmtekrachtkoppeling wordt aardgas verbrand en omgezet in elektriciteit en warmte. De warmte bereikt de huishoudens en bedrijven en organisaties via het warmtenet van Ennatuurlijk. De opgewekte elektriciteit wordt geleverd aan het openbare elektriciteitsnet.

 

Ennatuurlijk is samen met Shell, EBN en Bouwgroep Dijkstra Draisma in Leeuwarden volop bezig met de ontwikkeling van een aardwarmtebron. Met meerdere bronnen kan potentieel meer dan de helft van Leeuwarden worden voorzien van duurzame warmte. Naast aardwarmtebronnen kunnen hierop ook andere duurzame warmtebronnen worden aangesloten, zoals restwarmte uit industrie. De CO2-reductie van het warmtenet in Leeuwarden zal in 2030 minstens 70% zijn. In 2040 moeten de warmtenetten CO2-neutraal zijn.