Nieuwbouw, Design and Build

Kindcentrum, Kollum

oktober 2019
juni 2020
In opdracht van:
Gemeente Kollumerland
In samenwerking met:
Kristinsson Architecten

In Kollum willen bassischolen CBS Koningin Juliana, OBS Professor Casimir en TIKO graag samen onder één dak. Daarom bouwen we in opdracht van gemeente Kollumerland het nieuwe Design and Build Kindcentrum in Kollum. Kristinsson Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

 

Met een ruime omvang van 2.000m2 BVO krijgt het Kindcentrum een mooie ligging aan de rand van het centrum van Kollum. Het gebouw komt op de locatie van de basisschool CBS Kon. Juliana. De huidige basisschool zal hiervoor worden gesloopt.Beide scholen behouden hun eigen identiteit, maar maken efficiënter gebruik van de ruimten. Met de basisscholen CBS Kon. Juliana en OBS Prof. Casimirschool en de peuterspeelzaal en BSO van TIKO onder één dak spreekt Kollum straks over een volwaardig Kindcentrum.

DUURZAME LEEROMGEVING

Het nieuwe Kindcentrum maakt geen gebruik van gas en levert hierdoor een positieve bijdrage aan de duurzame toekomst. Dit zorgt voor een duurzame leeromgeving wat een goed voorbeeld geeft, voor de ‘toekomst’. Door de plaatsing van o.a. zonnepanelen en een lucht-water warmtepomp wordt dit mogelijk gemaakt.