Design and Build

Huygens College, Heerhugowaard

maart 2018
april 2019
In opdracht van:
Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Noord-Holland
In samenwerking met:
BRT Architecten

Het schoolgebouw van het Huygens College in Heerhugowaard was functioneel en technisch verouderd. Daarom bouwen we in opdracht van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Noord-Holland (SOVON) een nieuw Design and Build schoolgebouw. De nieuwbouw krijgt een omvang van circa 7.300 m2 BVO, inclusief twee gymzalen.

HUYGENS COLLEGE HEERHUGOWAARD

Op deze school kunnen leerlingen voor VWO, HAVO en VMBO terecht. Het Huygens College is een kleinschalige gemeenschap met circa 1125 leerlingen op twee locaties. Door deze kleinschaligheid zijn de lijnen kort, is de schoolorganisatie transparant en kennen de leerlingen elkaar goed. 


We bouwen een modern, duurzaam en licht gebouw met twee aula's met omliggend een groen en gezellig schoolplein. Het gebouw zal bestaan uit drie lagen: een begane grond en twee verdiepingen. Naast de lokalen realiseren we ook ruimte voor individuele studieplekken.

DESIGN AND BUILD

Een Design and Build project is vooral gericht op het proces, in plaats van het bestek. Zo is er bij de ontwikkeling van het Huygens College een projectgroep samengesteld die nauw samenwerkt om het proces soepel en vlot te verlopen. Als hoofdaannemer zijn wij verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de realisatie.