Nieuwbouw

Droogstapelsysteem: 16 woningen Schiermonnikoog

september 2021
december 2021
In opdracht van:
WoonFriesland
In samenwerking met:
TWA Architecten

Nieuwbouw 16 droogstapelwoningen Schiermonnikoog

Half september starten we met de nieuwbouw van 16 woningen op het waddeneiland Schiermonnikoog. In opdracht van WoonFriesland wordt dit project aangepakt op basis van ons droogstapelsysteem, een volledig geautomatiseerd proces dat bijdraagt aan duurzame doelstellingen. 

Het uitgangspunt binnen dit project is een eengezinswoning met mansardekap, waarbij zijn verschijning aangepast wordt aan de omgeving en het beeldkwaliteitsplan. De eilanders zullen eind dit jaar van hun betaalbare en duurzame woning kunnen genieten.

Voortgang

12 oktober 2021  - 1
12 oktober 2021  - 2

12 oktober 2021

In de fabriek zijn we druk bezig met de productie van de gevels voor de woningen op Schiermonnikoog. Half november gaan de gevels richting het eiland. Aansluitend kunnen de woningen al snel worden neergezet.

Het droogstapelsysteem van dijkstra draisma

Volledig geïndustrialiseerd, demontabel en duurzaam, oftewel: de woningbouw oplossing van Bouwgroep Dijkstra Draisma. Ontwerpen gaat digitaal en de robot doet de rest. De toekomst van bouwen is nu beschikbaar.

 

Bij Bouwgroep Dijkstra Draisma vinden we een tevreden opdrachtgever net zo belangrijk als een tevreden huurder. Daarom bieden wij de Droogstapelwoningen aan: dé woningbouwoplossing om complete wijken te verduurzamen. Een betaalbare woning, comfortabel en ook nog eens energieleverend. Win-win voor huurder en verhuurder.