Nieuwbouw

Dr. Nassau College locatie Quintus en sportaccommodatie, Assen

januari 2014
december 2014
16100 m²
In opdracht van:
Stichting voor Openbaar Voortgezet Onderwijs Noord- en Midden Drenthe en de gemeente Assen
In samenwerking met:
DMV Architecten, Kerkrade

Het project, in opdracht van de gemeente Assen en de Stichting voor Openbaar Voortgezet Onderwijs Noord- en Midden Drenthe, betreft de nieuwbouw van het Dr. Nassau College, locatie Quintus en Sportaccommodatie (DNC Quintus/Sport) aan de Groen van Prinstererlaan in Assen.

 

De nieuwbouw betreft circa 11.100 m2 BVO en de Sportaccommodatie voor top- en breedtesport heeft een grootte van circa 5.000 m2 BVO. Het vervangt de huidige gebouwen, inclusief de gymzalen en biedt onderdak aan circa 1.700 leerlingen binnen het HAVO en VWO. De nieuwbouw is gesitueerd op de huidige locatie, door gefaseerde sloop en nieuwbouw is het project in twee fasen gerealiseerd.

 

Bekijk hier de 3D impressie van het gebouw.

DE AMBITIE

De nieuwbouw voor het DNC Quintus/Sport is een inspirerende en uitdagende leer-, werk- en sportomgeving geworden door een herkenbaar, aansprekend en uitnodigend gebouw. Het gebouw heeft een vernieuwend karakter, waarin synergie tussen school en sport zich kan ontwikkelen. Met voor het DNC Quintus veilige en kleinschalige omgevingen in het gebouw, waarin onderwijskundige concepten zich kunnen ontwikkelen. Met een wisselwerking tussen het complex en de buitenruimte: duurzaam en toekomstbestendig. De nieuwbouw is open voor de omgeving en is ook geschikt voor extern gebruik.

SPORTHAL OLYMPUS

Sporthal Olympus bestaat uit twee forse openbaren sporthallen, bestaande uit 6 zalen die gebruikt kunnen worden voor gymnastiek in het onderwijs, sportverenigingen, of evenementen zoals landelijke sportwedstrijden. De volleybalvereniging vindt haar thuisbasis en is uitbater van de kantine. De hal is voorzien van een gedigitaliseerd systeem voor video-analyse; er kunnen opstellingen, oefeningen en wedstrijden worden gefilmd. De naam van het nieuwe sportcomplex verwijst naar de berg Olympus en de Olympische Spelen en symboliseert hiermee de aanwezige ruimte die letterlijk en figuurlijk aanwezig is om deze sporthal te kunnen werken aan (talent)ontwikkeling.

DAG VAN DE BOUW

Tijdens de landelijk Dag van de Bouw op zaterdag 4 juni 2016 hebben wij de bouwplaats van het Nassau College Quintus opengesteld voor publiek. De bijna 400 bezoekers waren diep onder de indruk van deze nieuwe locatie. De organisatie van deze dag bestond uit medewerkers van het Dr. Nassau College, gemeente Assen, Breman Kloekke Elektrotechniek, Kropman Services, Grondverzetbedrijf De Waard en Bouwgroep Dijkstra Draisma. Zij vertelden de bezoekers over de technieken en materialen die worden toegepast in deze nieuwbouw.

MUISSTILLE KLASLOKALEN IN ASSEN, DOOR MEBEST

Wanneer je als school de onderwijslat hoog legt, dan wil je dat de leeromgeving daar op aansluit. Dat is precies wat de nieuwe Quintus-locatie van het Dr. Nassauacollege in Assen doet. Licht, ruim, stimulerend en met zeer goede geluids- en thermische isolatie. Lees het artikel: Muisstille klaslokalen in Assen

OPENING

Bekijk hier de openingsdocumentaire van de nieuwbouw Dr. Nassau College in Assen. Daarnaast is er samen met de andere bouwpartners een cheque aangeboden voor digitale informatieschermen. Op deze schermen zullen de opbrengsten zichtbaar zijn van de zonnepanelen. Hierdoor wil de school de duurzaamheid van de leerlingen stimuleren.

Gerelateerd nieuws

Nieuws Gepubliceerd op 13 november 2015 Eerste Paal Brede School Loevestein in Gorredijk