Nieuwbouw

Design & Build 24 zorgappartementen Tjaskerhiem, Buitenpost

april 2020
november 2020
In opdracht van:
Zorggroep Alliade
In samenwerking met:
TWA architecten

De locatie van De Tjaskerhiem aan de Molenerf is een prachtige plek gelegen aan een lommerrijk plantsoen. De wijk dateert uit de jaren ’80 en bevindt zich aan de westkant van Buitenpost. De wijk kenmerkt zich voornamelijk door vrij eentonige architectuur en een stratenpatroon in een zogenaamde bloemkoolstructuur. Met de nieuwbouw ontstaat er een kans om een baken in de wijk te maken dat bijdraagt aan het de herkenbaarheid en oriëntatie. Het oude pand, met 18 zorgplaatsen, voldeed niet meer aan de eisen van de tijd en is inmiddels gesloopt.

 

 

Design & Build

De nieuwbouw van de 24 zorgappartementen is een Design & Build project. Tijdens dit project zijn wij hoofdaannemer en verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de gehele realisatie. Bij een Design and Build-project wordt de energie niet in het bestek gestoken, maar in het proces. TWA Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de nieuwe appartementen.

Erik Overdiep heeft het Landschapsontwerp gemaakt en DRS Installatietechniek zal het installatiewerk uitvoeren.

De nieuwe accommodatie De Tjaskerhiem wordt een woonplek waar kwetsbare mensen waarvan een aantal met een verstandelijke beperking op een ongedwongen manier zelfstandig kunnen wonen en onderdeel uitmaken van de samenleving.

 

Het is een plek waar interactie met het personeel maar met name ook met de buurt en de omwonenden hoog in het vaandel staat. Dit wordt vooral bereikt door de bijzondere ligging in de wijk.

overzicht
overzicht 2