Nieuwbouw

Design & Build 116 appartementen Diderotstraat, Amsterdam

juni 2021
juli 2022
6306 m²
In opdracht van:
Woningcorporatie Stadgenoot
In samenwerking met:
Temp.architecture.urbanism

Nieuwbouw 116 appartementen Diderotstraat, Amsterdam

Aan de Diderotstraat in stadsdeel Amsterdam Nieuw-West realiseerden wij 116 sociale huurwoningen voor woningcorporatie Stadgenoot. Het nieuwe gebouw heeft vier woonlagen met in totaal 18 driekamerwoningen en 98 jongerenwoningen.

Het Diderotblok bevindt zich aan de Descartesstraat en de Diderotstraat.

 

Het voormalige bedrijfsverzamelgebouw is in 1957 gebouwd. Het Diderotblok was sterk verouderd en de kosten voor renovatie daardoor hoog. Bovendien was er behoefte aan meer woningen. Daarom heeft woningcorporatie Stadgenoot er voor gekozen om het verouderde blok de slopen en op dezelfde locatie nieuw te bouwen.

Het ontwerp

Het ontwerp, gemaakt door Temp Architecture, kent twee typen woningen; een twee kamer woning van ca 36m2 en een drie kamer woning van ca. 76m2.

Het gebouw heeft een openbare buitenkant, waaraan alle adressen liggen, en een private binnenkant. Het ontwerp van het bouwblok is volledig in BIM uitgewerkt tot op werktekeningenniveau.

Oplevering 116 sociale huurwoningen in Amsterdam Nieuw-West feestelijk gevierd

28 september 2022

Opdrachtgever Stadgenoot vierde de oplevering van de 116 appartementen in Nieuw-West Amsterdam met een uitbundig buurtfeest. 'New Beginnings' is het startsein voor de stedelijke vernieuweing van de Rousseaubuurt in Slotermeer. Het nieuwe woongebouw aan de Diderotstraat-Descartesstraat bestaat uit 104 jongerenwoningen (waaronder twintig ‘meidenwoningen’) en twaalf reguliere sociale huurwoningen. 

Oplevering

Net voor de bouwvak in 2022 leverden we het gebouw op. We wensen de toekomstige bewoners veel woonplezier!

Start bouw Diderotstraat

23 juni 2021

Op woensdag 23 juni is het startschot gegeven voor de nieuwbouw van 116 sociale huurwoningen voor woningcorporatie Stadgenoot. In dit nieuwe woongebouw aan de Diderotstraat-Descartesstraat komen 104 jongerenwoningen (waaronder twintig ‘meidenwoningen’) en twaalf reguliere sociale huurwoningen.