Woningverbetering

De Jokse 12-hoog, Leeuwarden

juni 2017
oktober 2017
In opdracht van:
Elkien
In samenwerking met:
KAW

Flat met toekomst: energiezuinig en comfortabel, dat zijn de twee flats (12 hoog) aan de Jokse en de Hooidollen in Leeuwarden. In opdracht van Elkien hebben wij deze flats, in totaal 196 woningen, verbeterd. Dit project is onderdeel van de duurzaamheidsdoelstelling van Elkien. Elkien heeft als doestelling om voor 2030 haar bezit te verbeteren zodat het gehele bezit gemiddeld energieneutraal is.

 

Er zijn nieuwe geïsoleerde puien, met hierin kunststofkozijnen en driedubbele beglazing, geplaatst. De isolatie aan de kopgevels van de flat zijn verbeterd en er is nieuwe dakbedekking geplaatst op het dak van de flat.

 

De gasaansluiting in de keuken is verwijderd. Dit is de eerste stap naar een volledig elektrische woning. Het doel is om over een aantal jaren de flats aan te sluiten op een warmtenet zodat de woningen geheel gasloos worden.

 

Ook het ventilatiesysteem is verbeterd. Door het nieuwe ventilatiesysteem is er constant toevoer van schone lucht en afvoer van vuile lucht. Een goed ventilatiesysteem doet de luchtkwaliteit in de woning ten goede. Ook zijn de keuken, badkamer en toilet vernieuwd.

 

Door de inzet van een communicatieteam is dit project in goed overleg met de bewoners uitgevoerd. De bewoners hebben inspraak bij de planvorming gehad en na oplevering zullen de bewoners waar nodig gecoacht worden.