Nieuwbouw en verduurzaming

Centrumgebied Camping Stortemelk, Vlieland

oktober 2021
april 2022
2000 m²
In opdracht van:
Stichting Recreatiebelangen Vlieland
In samenwerking met:
Studio Brand|Vries
Plein (Impressie: Studio Brand | Vries)
Plein (Impressie: Studio Brand | Vries)

Nieuwbouw en verduurzaming Camping Stortemelk, Vlieland

Het centrumgebied van Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland is hard aan vernieuwing toe en ondergaat daarom een flinke metamorfose. Bouwgroep Dijkstra Draisma is door opdrachtgever Stichting Recreatiebelangen Vlieland geselecteerd om de eerste fase van het omvangrijke plan in bouwteam uit te voeren.

 

De verouderde gebouwen worden gesloopt en vervangen. De nieuwbouw bestaat uit een supermarkt met koffiecorner en een kleine winkel voor buiten het hoogseizoen.

 

 

 

Nieuwbouw personeelsgebouw, studio's en eengezinswoning

Personeelsgebouw 'de Nulck' wordt opnieuw gebouwd. De nieuwe Nulck krijgt een eetzaal voor 120 vakantiekrachten en op de eerste verdieping worden dertig slaapplekken gerealiseerd. In de winter kan dit gebouw ook als hostel gebruikt worden. 

 

Daarnaast komen er een viertal studio’s en een eengezinswoning voor het vaste personeel.

 

Het ontwerp is in handen van Studio Brand|Vries.

De Nulck
De Nulck
Studio's
Studio's
Impressies: Studio Brand|Vries
Impressies: Studio Brand|Vries

Innovatief installatieconcept

Met de vernieuwing van het centrumgebied wordt op verschillende manieren invulling gegeven aan duurzaamheid. Het nieuwe gebouwencomplex is all-electric en voorzien van een innovatief installatie- en energieconcept. Hiervoor wordt onder andere gebruik gemaakt van moderne warmtepomptechniek in combinatie met zonnepanelen. Dit alles maakt dat Stortemelk een flinke stap zet in de verduurzaming van het kampeerterrein.

 

Pranger-Rosier is verantwoordelijk voor de installaties. Overige leden van het bouwteam zijn W2N Engineers, Bureau 1232 en Noorman Bouwadvies.