Nieuwbouw en verduurzaming

Centrumgebied Camping Stortemelk, Vlieland

oktober 2021
juli 2022
2000 m²
In opdracht van:
Stichting Rekreatiebelangen Vlieland
In samenwerking met:
Studio Brand|Vries

Nieuwbouw en verduurzaming Camping Stortemelk, Vlieland

Het centrumgebied van Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland was hard aan vernieuwing toe en onderging daarom een flinke metamorfose. De verouderde gebouwen zijn gesloopt en vervangen. De nieuwbouw bestaat uit een supermarkt met koffiecorner en een kleine winkel voor buiten het hoogseizoen.

Plein (Impressie: Studio Brand | Vries)
Plein (Impressie: Studio Brand | Vries)

Tijdlijn

15 juli 2022  - 1
15 juli 2022  - 2
15 juli 2022  - 3
15 juli 2022  - 4

15 juli 2022

Avine Fokkens-Kelder, gedeputeerde van de provincie Fryslân knipte vandaag het lintje door en daarmee is de nieuwbouw op het terrein van Stortemelk Vlieland officieel geopend. Op deze prachtige zomerse dag wordt het nieuwe centrumgebouw gepresenteerd. 

 

Verduurzamen stond hoog op de wensenlijst van Stichting Rekreatiebelangen Vlieland, de eigenaar van kampeerterrein Stortemelk. Als alles dan toch aangepakt wordt, dan meteen ook duurzaam. Er is op verschillende manieren invulling gegeven aan deze wens. Het nieuwe gebouwencomplex is all-electric en is voorzien van een innovatief installatie- en energiepakket. Er is gebruik gemaakt van een moderne warmtepomptechniek in combinatie met zonnepanelen. Er is gebruik gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke materialen, wat ook een belangrijke rol speelt in het ontwerp en de uitstraling. De natuur wordt onderdeel van het plein en de beleving ervan.

31 maart 2022  - 1

31 maart 2022

De eerste oplevering heeft plaatsgevonden, namelijk een gloednieuwe Spar supermarkt. De mooie houten gevelbekleding, geeft het gebouw een natuurlijke uitstraling. En de prachtige luifel markeert de publieke functies aan het plein. 

Nieuwbouw personeelsgebouw, studio's en eengezinswoning

Personeelsgebouw 'de Nulck' is opnieuw gebouwd. De nieuwe Nulck beschikt over een eetzaal voor 120 vakantiekrachten en op de eerste verdieping zijn dertig slaapplekken gerealiseerd. In de winter kan dit gebouw ook als hostel gebruikt worden. 

 

Daarnaast zijn er een viertal studio’s en een eengezinswoning voor het vaste personeel gerealiseerd.

 

Het ontwerp is in handen van Studio Brand|Vries.

De Nulck
De Nulck
Studio's
Studio's

Innovatief installatieconcept

Met de vernieuwing van het centrumgebied is op verschillende manieren invulling gegeven aan duurzaamheid. Het nieuwe gebouwencomplex is all-electric en voorzien van een innovatief installatie- en energieconcept. Hiervoor wordt onder andere gebruik gemaakt van moderne warmtepomptechniek in combinatie met zonnepanelen. Dit alles maakt dat Stortemelk een flinke stap heeft gezet in de verduurzaming van het kampeerterrein.

 

Pranger-Rosier was verantwoordelijk voor de installaties. Overige leden van het bouwteam waren W2N Engineers, Bureau 1232 en Noorman Bouwadvies.