Nieuwbouw

Buurblok: 10 droogstapelwoningen in Techum, Leeuwarden

oktober 2021
januari 2022
In opdracht van:
WoonFriesland
In samenwerking met:
TWA Architecten

Nieuwbouw 10 leasewoningen ‘Buurblok’ in Techum, Leeuwarden

In Techum starten we na de bouwvak met het eerste project van Buurblok! De leasewoningen van Bouwgroep Dijkstra Draisma en Wocozon. Het project bestaat uit 10 woningen die worden gebouwd voor WoonFriesland. Deze woningen blijven eigendom van Buurblok en WoonFriesland leaset de woningen van Buurblok. 

 

De nieuwe bewoners huren straks niet alleen een duurzame nul-op-de meter woning voorzien van eigen buurtwarmtenet en voorbereid smart grid systeem. Zij krijgen ook de beschikking over elektrische mobiliteit. 

Een duurzaam energieconcept

WONINGEN INCLUSIEF BETAALBARE WARMTE EN COMFORT

De woningen zijn aangesloten op een duurzaam buurtwarmtenet dat lokaal wordt aangelegd. De extreem energiezuinige huizen worden slechts met één warmtepomp verwarmd. Alle woningen worden voorzien van zonnepanelen waardoor de woningen standaard zelfvoorzienend zijn. Het buurtwarmtesysteem wordt daarnaast van innovatieve zonnepanelen voorzien die stroom én warmte opwekken. Om ervoor te zorgen dat er slim met de duurzaam opgewekte elektriciteit wordt omgegaan, zijn de woningen voorzien van innovatieve techniek (smart grid en batterij), die zorgt dat de energie alleen gebruikt wordt waarvoor en wanneer het nodig is. Zo zijn de comfortabele woningen goed voorbereid op de toekomst.

EEN WONING IN ÉÉN DAG

Volledig geïndustrialiseerd, demontabel en duurzaam, oftewel: de woningbouwoplossing van Bouwgroep Dijkstra Draisma. Door middel van het droogstapelsysteem (DSS) levert Dijkstra Draisma energieleverende woningen. Geprefabriceerd in de fabriek in Dokkum. Ontwerpen gaat digitaal en de robot doet de rest. De toekomst van bouwen is nu beschikbaar.