Nieuwbouw

Buurblok: 10 droogstapelwoningen in Techum, Leeuwarden

oktober 2021
januari 2022
In opdracht van:
WoonFriesland
In samenwerking met:
TWA Architecten

Onthulling bouwbord door Sigrid Hoekstra van WoonFriesland en Biense Dijkstra van BGDD

Donderdag 11 november onthulden Sigrid Hoekstra van het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland en Biense Dijkstra van Bouwgroep Dijkstra Draisma het bouwbord voor de tien nieuwe huurwoningen die binnenkort gebouwd worden in Techum in Leeuwarden. WoonFriesland least deze woningen van Buurblok en verhuurt ze aan haar huurders, een primeur in Nederland.

Nieuwbouw 10 leasewoningen ‘Buurblok’ in Techum, Leeuwarden

In Techum starten we na de bouwvak met het eerste project van Buurblok! De leasewoningen van Bouwgroep Dijkstra Draisma en Wocozon. Het project bestaat uit 10 woningen die worden gebouwd voor WoonFriesland. Deze woningen blijven eigendom van Buurblok en WoonFriesland leaset de woningen van Buurblok. 

 

De nieuwe bewoners huren straks niet alleen een duurzame nul-op-de meter woning voorzien van eigen buurtwarmtenet en voorbereid smart grid systeem. Zij krijgen ook de beschikking over elektrische mobiliteit.

 

Heeft u interesse in het huren van een van deze woningen? Neem dan contact op met verhuurder WoonFriesland.

Maart 2022
Maart 2022

Een duurzaam energieconcept

WONINGEN INCLUSIEF BETAALBARE WARMTE EN COMFORT

De woningen zijn aangesloten op een duurzaam buurtwarmtenet dat lokaal wordt aangelegd. De extreem energiezuinige huizen worden slechts met één warmtepomp verwarmd. Alle woningen worden voorzien van zonnepanelen waardoor de woningen standaard zelfvoorzienend zijn. Het buurtwarmtesysteem wordt daarnaast van innovatieve zonnepanelen voorzien die stroom én warmte opwekken. Om ervoor te zorgen dat er slim met de duurzaam opgewekte elektriciteit wordt omgegaan, zijn de woningen voorzien van innovatieve techniek (smart grid en batterij), die zorgt dat de energie alleen gebruikt wordt waarvoor en wanneer het nodig is. Zo zijn de comfortabele woningen goed voorbereid op de toekomst.

EEN WONING IN ÉÉN DAG

Volledig geïndustrialiseerd, demontabel en duurzaam, oftewel: de woningbouwoplossing van Bouwgroep Dijkstra Draisma. Door middel van het droogstapelsysteem (DSS) levert Dijkstra Draisma energieleverende woningen. Geprefabriceerd in de fabriek in Dokkum. Ontwerpen gaat digitaal en de robot doet de rest. De toekomst van bouwen is nu beschikbaar.