Engineer&Build

Brede School, Slootdorp

oktober 2020
juli 2021
1485 m²

Nieuwbouw brede school slootdorp

In opdracht van Stichting Surplus en Stichting Maatschappelijk Vastgoed Alkmaar (SMV) hebben wij in Slootdorp een nieuwe, duurzame Brede School gebouwd. De nieuwe school staat op sportpark De Belboei. Onderwijs, kinderopvang en sport komen daar samen op één locatie.

 

De nieuwe, energieneutrale Brede School Slootdorp biedt onderdak aan basisonderwijs, peuterschool en BSO en vervangt de bestaande school De Meertuin. In de school bevindt zich tevens een gymzaal van ca 455 m2.

Groen, groener, groenst

Brede School Slootdorp is een groene school waar kinderen zoveel mogelijk genieten en leren in de buitenruimte. De nieuwe school is een groen paviljoen, met een grote leertuin rondom en een groot licht leerplein binnen.

 

De Gemeente Hollands Kroon en de onderwijsinstellingen wensten hun ambities op het vlak van duurzaamheid waar te maken. Er is daarom een gasloos gebouw neergezet. De verwarming en koeling van het gebouw wordt gereguleerd door een bodemenergiesysteem. Het benodigde elektrische vermogen wordt voor een groot deel opgewekt doormiddel van zonnepanelen.

Oplevering Brede School Slootdorp

19 juli 2021

De Brede School in Slootdorp is naar volle tevredenheid opgeleverd. Momenteel zijn de scholen druk aan het verhuizen en in het nieuwe schooljaar wordt het gebouw in gebruik genomen. In het najaar worden de laatste groenvoorzieningen geplaatst.

 

De oplevering werd gedaan door projectleider BGDD Jan Kamminga, opdrachtgever Gerry Meereboer van Stichting Surplus en directeur van de Meertuin Eveline van Mameren. 

 

We wensen alle medewerkers en leerlingen veel plezier in de nieuwe school!

Bouwupdate

Januari 2020

De bouw in Slootdorp begint al vorm te krijgen, de HSB elementen worden op hun plek gehesen. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van een 60 meter hoge, gloednieuwe elektrische kraan van Kielstra.

 

Op vrijdag 22 januari mochten wij als eerste bouwbedrijf deze kraan inzetten.