Engineer&Build

Brede School, Slootdorp

oktober 2020
december 2021
1485 m²

Nieuwbouw Brede School Slootdorp

In opdracht van Stichting Surplus en Stichting Maatschappelijk Vastgoed Alkmaar (SMV) bouwen wij in Slootdorp een nieuwe, duurzame Brede School. De nieuwe school wordt gebouwd op sportpark De Belboei. Onderwijs, kinderopvang en sport komen daar samen op één locatie.

 

De nieuwe Brede School Slootdorp zal onderdak bieden aan Stichting Samenwerkingsscholen Kop van Noord-Holland en Kappio Kinderopvang en vervangt de bestaande school De Meertuin. In de school bevindt zich tevens een gymzaal van ca 455 m2.

Bouwupdate

Januari 2020

De bouw in Slootdorp begint al vorm te krijgen, de HSB elementen worden op hun plek gehesen. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van een 60 meter hoge, gloednieuwe elektrische kraan van Kielstra.

 

Op vrijdag 22 januari mochten wij als eerste bouwbedrijf deze kraan inzetten.

Impressie BRTArchitecten
Impressie BRTArchitecten

Groen, groener, groenst

Brede School Slootdorp wordt een groene school waar kinderen zoveel mogelijk genieten en leren in de buitenruimte. De nieuwe school wordt een groen paviljoen, met een grote leertuin rondom en een groot licht leerplein binnen.

 

De Gemeente Hollands Kroon en de onderwijsinstellingen wensen hun ambities op het vlak van duurzaamheid waar te maken. Er wordt daarom een gasloos gebouw neergezet. De verwarming en koeling van het gebouw wordt gereguleerd door een bodemenergiesysteem. Het benodigde elektrische vermogen wordt voor een groot deel opgewekt doormiddel van zonnepanelen.

Impressie BRTArchitecten
Impressie BRTArchitecten