Restauratie

Boerderij en stookhok Kootstertille

september 2017
november 2017
In opdracht van:
Particulier
In samenwerking met:
Adema Architecten

Deze kop-hals-rompboerderij in Kootstertille is gerestaureerd. Deze vrij gave boerderij is een rijksmonument uit 1850. Het voorhuis bezit twee topschoorstenen. De schuur heeft een rieten kap met boeiborden op de zijden van de topgevels. Het voormalig stookhok is omgebouwd naar een luxe bed and breakfast.

WERKZAAMHEDEN

De werkzaamheden aan de boerderij bestonden uit het herstellen van metsel- en voegwerk. De kapconstructie van de schuur is deels hersteld en aan het zuidelijke deel van het dak is de rietbedekking vervangen. Al het houtwerk (o.a. de kozijnen) van het stookhok is hersteld.

VRAAG HET DE VAKMAN

In 'Vraag het de vakman' van Vakgroep Restauratie werd er ook aandacht besteed aan dit project en de wijze waarop de restauratie is uitgevoerd. 


"Met de juiste vakmensen en een dosis lef kan het zeker anders, zoals ook de restauratietak van Bouwgroep Dijkstra Draisma in samenwerking met Adema Architecten heeft laten zien. Het bedrijf klaarde de klus zonder gebruikmaking van staal bij een soortgelijk houten kapconstructie (van een boerderij)."


Lees hier verder.