Nieuwbouw

7 woningen Meer Wonen, Meerstad, Groningen

mei 2022
december 2022
In opdracht van:
Particulier
In samenwerking met:
De Zwarte Hond Architecture

Nieuwbouw 7 vrijstaande woningen Meer Wonen, Meerstad

Tussen de bestaande karakteristiek boerderijen en landelijke woningen is een kleinschalig en gezellig woonbuurtje ontstaan; Meer Wonen. Wij realiseerden hier zeven vrijstaande woningen op royale kavels. Wij bouwden drie zogenaamde tuinwoningen en vier XL landwoningen. De zeven kavels vormen gezamenlijk Meer Wonen Fase 2.

 

De kavels van Meer Wonen liggen aan een rustige doodlopende straat aan de rand van Meerstad. Langs de straatjes groeien fruitbomen en er zijn veel groene speelplekken te vinden. In Meerstad woon je in het meest groene en waterrijke stadsdeel van Groningen aan de rand van het schitterende Woldmeer.

Sleuteloverdracht woningen Meerstad

December 2022

Nog net voor de kerstvakantie maakten we de bewoners van Meerstad blij met hun nieuwe woning. Wij wensen de bewoners veel woonplezier toe!

Startmoment bouw

Vrijdag 29 april 2022

Vrijdag 29 april vierden we de start van de bouw van de zeven woningen. De toekomstige bewoners mochten helpen met het boren van de eerste palen onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers.

De Tuinwoning

Het ontwerp van de tuinwoning biedt veel ruimte. De woning is ca. 7 meter breed en 10 meter diep en heeft twee volledige woonlagen met daarboven een zolder. Een hele fijne ruime gezinswoning. Deze woning heeft een woonoppervlak van ongeveer 160 m².

 

Alle woningen zijn opgetrokken in metselwerk gecombineerd met hout en de daken zijn voorzien van een rode pan. Binnen is er veel aandacht voor leefruimte en comfort. Zo is er in elk type woning voldoende ruimte voor een keuken met kookeiland en een extra grote eettafel voor het hele gezin

Duurzaam en groen

De basisingrediënten van Meerstad zijn water, natuur en wonen. Meerstad is dan ook niet zo maar het groenste deel van de stad Groningen. Zo heeft niemand in Meerstad een gasaansluiting, is er volop mogelijkheid zonnepanelen te plaatsen en hebben veel inwoners van Meerstad een warmtepomp. De snelle bus- en fietsverbindingen stimuleren duurzaam
reizen.

 

Er is voor Meer Wonen Fase 2 veel aandacht besteed aan energiebesparing en comfort. Alle Meer Wonen huizen voldoen aan
de nieuwste energetische eisen, zijn all electric en worden voorzien van zonnepanelen. Er wordt HR++ glas toegepast en de woningen worden door een luchtwarmtepomp verwarmd. Samen met het gebruik van hoogwaardige en onderhoudsvrije materialen zijn de Meer Wonen huizen dus helemaal klaar voor de toekomst!

De Landwoning

Deze woning met landelijk karakter is ontworpen voor de extra grote kavels aan de rand van de woonbuurt. Een royale gezinswoning, zowel boven als beneden. De woning heeft een woonoppervlakte van ongeveer 190m².

 

De woningen zijn ontworpen door ontwerpbureau De Zwarte Hond. Alle woningtypes zijn duidelijk familie van elkaar. Zo ontstaat een onderlinge samenhang en sluiten de nieuwe woningen perfect aan op de bestaande Meer Wonen-huizen.