Nieuwbouw

6 royale gezinswoningen, Nijland

oktober 2014
mei 2015
In opdracht van:
Dijkstra Ontwikkeling, Bolsward i.s.m. Elkien

Wonen in Nijland is wonen in een fraaie landelijke omgeving waar de bewoners de rust en ruimte die dat biedt koesteren. Het beschermd dorpsgezicht bepaalt voor een groot deel het aanzien van het dorp. Aan de Roordastrjitte - in de dorpskern van Nijland - zijn zes twee-onder-één kapwoningen in samenwerking met woningcorporatie Elkien ontwikkeld. Betaalbare en toekomstbestendige gezinswoningen met diverse uitbreidingsmogelijkheden.

WONEN IN NIJLAND

Nijland ligt gunstig aan de snelweg A7 en op slechts vijf kilometer van Sneek en drie kilometer van Bolsward. Nijland heeft een multifunctioneel centrum De Mande, met daarin een basisschool, sportzaal, jeugdhonk en vergaderruimten. Het voetbalveld en de tennisbanen liggen hier vlakbij. Daarnaast heeft Nijland een eetcafé en een huisartsenpraktijk. Via het dorpskrantje It Nijslân worden de inwoners van het plaatselijke nieuws op de hoogte gehouden. Nijland telt ongeveer duizend inwoners.

DE WONINGEN

De kavels hebben een afmeting van ca. 11,5 x 35 meter (ca. 403 m2). 

 

Verdere kenmerken:
- Kunstof kozijnen en goten, en is dus onderhoudsarm
- Standaard vloerverwarming: energiezuinig
- Een hoogwaardig afwerkingsniveau
- Een vaste trap naar zolder
- Vele uitbreidingsmogelijkheden
- Inclusief tegelwerk en sanitair (incl. standaard toilet in de badkamer)

HET STARTSEIN

De eerste paal, het startsein voor de nieuwbouw, is geslagen op dinsdag 28 oktober 2014. Lees het volledige persbericht over hoe deze unieke samenwerking tot stand is gekomen en het slaan van de eerste paal.