Nieuwbouw

39 duurzame appartementen Kûpersstrjitte, Burgum

juni 2021
april 2022
4546 m²
In opdracht van:
WoonFriesland
In samenwerking met:
Penta Architecten

Nieuwbouw 39 duurzame appartementen, Burgum

In opdracht van woningcorporatie WoonFriesland heeft Bouwgroep Dijkstra Draisma in Burgum 39 duurzame appartementen gerealiseerd. De 28 verouderde appartementen aan de Kûpersstrjitte zijn daarvoor gesloopt.

De comfortabele driekamerappartementen zijn all-electric en zijn gebouwd volgens ons Droogstapelconcept. De huurwoningen hebben energielabel A+++.

Nieuwbouw appartementen WoonFriesland Kûpersstrjitte Burgum bereikt hoogste punt

7 december 2021

Op 7 december bereikte de bouw van de 39 nieuwe appartementen het hoogste punt. De 28 oude appartementen aan de Kûpersstrjitte in Burgum hebben, in overleg met de oud-bewoners, plaatsgemaakt voor 39 nieuwbouwappartementen. De gemeente Tytsjerksteradiel, Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD) en het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland zijn trots op de duurzame en gasloze appartementen midden in het centrum van Burgum. Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder WoonFriesland, Gelbrig Hoekstra, wethouder gemeente Tytsjerksteradiel en Biense Dijkstra, directeur BGDD hesen vandaag drie vlaggen om te vieren dat het hoogste punt is bereikt. Ook werden de vaklieden bedankt voor hun inzet en kregen zij een kop snert.

Snelle bouwtijd met behulp van Droogstapeltechniek

Het onderscheidende aan de bouwwijze van de appartementen in Burgum is dat ze gebouwd worden volgens het Droogstapelsysteem (kortweg DSS). Eén van de voordelen van DSS is de snelle bouwtijd. De gevels van het casco worden bij ons in de fabriek volledig automatisch geproduceerd. Ook bij de afbouw worden veel prefab componenten ingezet. Na de bouwvak kan het casco daarom als snel wind en waterdicht gemaakt worden.

Populaire locatie

De nieuwe appartementen komen in een corridorflat, met vier woonlagen. Bij een corridorflat zit de algemene gang in het midden van het gebouw. De voordeuren van de appartementen bevinden zich om de gang heen. In de corridorflat hebben alle appartementen twee slaapkamers.

 

De Kûpersstrjitte, in het centrum van Burgum, is een gewilde woonlocatie. Iedere woning beschikt over een balkon of terras en heeft een eigen fietsenberging, die zich op de begane grond bevindt. Aan de achterkant van het gebouw zijn voldoende parkeerplaatsen, die grenzen aan de gemeenschappelijke tuin.